Kauniston palvelukeskuksen käytävillä kuuluu ihastuksen ja liikutuksen kiljahduksia. Hyvinkään Siskojen & Simojen turvalonkerot ovat tulleet taloon.

Hurmaavat Hyvinkään Siskot ja Simot järjestivät tänä keväänä Turvalonkero -virkkaustalkoot. Virkattu mustekala on monelle tuttu keskosten turvakaverina. Se sopii myös nokkelaksi turvatuotteeksi muistisairaille. Monilla muistisairailla on tarve kosketella ja hypistellä jotain. Pehmeä mustekalakaveri tuntuu sormissa hyvältä. Kun käsillä on tekemistä, mielikin voi rauhoittua. Tarvittaessa elintärkeät sairaalaletkut saavat olla rauhassa, kun sormet saavat muuta hypisteltävää.

Hyvinkään Siskojen & Simojen Mia Ruotsalainen jakaa jokaiselle asukkaalle oman turvalonkeron.

Supersisko tempauksen takana on Mia Ruotsalainen. ”Ihastelin meidän korttitempauksen aikaan uusien siskojemme Maria Saarelaisen ja Kaija Lindforsin kädentaitoja. Mietin, että jotenkin tätä äiti-tytär-duoa pitää hyödyntää hyvän tekemiseen!” Kun sopiva idea löytyi, Mia pyysi duoa tekemään ohjeistuksen turvalonkeroille. Äiti Kaija ja tytär Maria päräyttivät ohjeistuksen kylkeen vaatimattomat 50 kappaletta värikkäitä turvakavereita. Keräys tuotti lopulta kaiken kaikkiaan yli 250 turvalonkeroa, jotka nyt toimitetaan hyvinkääläisiin palvelutaloihin, laitoksiin ja kotona asuville vanhuksille.

Hyvinkään Kauniston palvelukodissa asuva Lahja Jokinen, 84 vuotta, on haltioissaan uudesta söpöstä kaveristaan.

”En ole koskaan saanut tämmöistä kivaa söpöistä”, Lahja kihertää.

Virike- ja vapaa-ajanohjaaja Sari Turpeinen ihastelee Lahjan kanssa uutta lonkerokaveria.

 

”Saanko tämän oikeasti omaksi?” kuuluu kysymys useammastakin suusta. Kodin yhteistilassa uusia lonkerokavereita ihastellaan, hypistellään ja mallaillaan hoitajien avulla rollaattoreihin käden ulottuville roikkumaan. Virike- ja vapaa-ajanohjaaja Sari Turpeisen kanssa käydään keskustelua, mihin arvokkaan kaverin voisi laittaa, ettei se vaan katoa. Uuden ystävän paikka ei ole kuitenkaan kaapin päällä.  ”Laita se tyynyn viereen. Otat kainaloon, kun menet nukkumaan”, Sari hymyilee.

Hyvinkään Siskojen & Simojen Mia Ruotsalainen sekä Kauniston palvelukeskuksen Piia Kesäniemi ja Sari Turpeinen Turvalonketalkoiden saaliin äärellä.

Kauniston palvelukeskuksen asiakasvastaava Piia Kesäniemen mukaan vapaaehtoiset ovat heille todella tärkeä joukko, joka otetaan aina koko sydämellä vastaan. ” Ilo ja elämykset on tärkeintä, mitä voi muistisairaan elämään tuoda. Kun oma aloitekyky on kadonnut, elämän mielekkään sisällön luomiseen tarvitaan muiden apua”, Piia kertoo. Turvalonkerotalkoot saivat monet liikuttumaan. ” On niin hienoa, että yhteiskunnassa on tällaista talkoohenkeä, halutaan auttaa ihmisiä, joita ei edes välttämättä tunneta. Mahtavatkohan tähän kampanjaan osallistuneet vapaaehtoiset edes arvata, miten paljon turvaa ja iloa ne meillä täällä tuottavat”, Piia huokaa.

Innostuitko? 
  • Haluatko järjestää Turvalonkero-talkoot omassa kunnassi? Ota yhteyttä täältä!
  • Lue lisää Hyvinkään Siskojen & Simojen toiminnasta täältä!
  • Katso tulevat välittämisen keikat täältä!