Ylisukupolvisuus on aina ollut osa omaa elämääni. Lapsuudenkodissani saman ruokapöydän ääressä kokoontuivat kolme sukupolvea. Arkinen elämä värittyi pohjalaisilla perinteillä, tarinoilla vaikeammista ajoista ja ikäihmisten tupaan tuomilla elämän viisauksilla. Arvostukseni tuota, nykypäivänä harvinaista, sukupolvien yhteistä arkea kohtaan kasvaa entisestään – nyt myös työni merkeissä. 

Aikaisempi työhistoriani lasten ja nuorten järjestötyössä on edennyt uusille poluille. Suuntana on innostavia välittämisen ja kohtaamisten maisemia. Päämääränä siintää ikäihmisten yksinäisyyden ehkäiseminen. Retkelle kutsumme ilolla mukaan seikkailunhaluisia, uteliaita ja epäileviäkin vapaaehtoisia! Itseäni innostaa Siskojen ja Simojen ajatus siitä, että jokainen matka kohti päämäärää on merkityksellinen, ja jokainen päämäärä erityinen – pysähtymisen arvoinen. 

Koen tehtäväkseni toiminnanjohtajana raivata helppokulkuisia väyliä, joista aukeaa uusia polkuja vapaaehtoisuuden seikkailijoille. Kohtaamispolkujen raivauksessa apunani on jo lyhyessä ajassa osaamisellaan, kokemuksellaan ja sydämellisyydellään vakuuttanut joukko välittämisen ammattilaisia. Tähän porukkaan on ollut helppoa hypätä mukaan! 

Siskojen ja Simojen repusta löytyy jo melkoisesti eväitä eri makuihin, jotta vapaaehtoisen olisi mahdollisimman helppoa löytää tiensä ikäihmisen luo. Jotta ikäihminen saisi omalle polulleen ilon pilkahduksia ja raikkaita tuulahduksia eteenpäin. Muutama ajatus eväsvalikoiman lisäämiseksi hakee jo tarkentuvaa reseptiään. Kiva, jos lähdet rohkeasti maistamaan!

Uutena toiminnanjohtajana koen kiehtovana haasteena näyttää tietä tulevaisuuden vapaaehtoisuudelle, mahdollistaa uudenaikaista kansalaisaktiivisuutta ja edistää välittämisen kulttuuria. Näistä aiheista olen aina ollut kiinnostunut ja Siskoilla ja Simoilla on tähän jo hyvä etumatka.

Uudella polkuvalinnallani tunnen olevani oikeassa paikassa. Lähden matkaan kiitollisena siitä, että olen päässyt Siskojen ja Simojen polulle mukaan. Olen saanut edeltäjältäni hyvän tiekartan, jota seurata. Olen uteliaana tekemässä tulevaisuutta kanssanne! 

Ja vielä siihen ruokapöytään, johon retkiltäni palaan! Nykyään se täyttyy vauhdikkaasta meiningistä, jota tahdittavat kaksi alle kouluikäistä lasta. Parhaimmillaan neljä sukupolvea, kahdesta sukuhaarasta kokoontuu samaan pöytään. Polut kohtaavat ja ilon pilkahdukset säkenöivät.

Seikkailemisiin!

Jaathan matkavinkkisi Siskojen ja Simojen tulevaisuuteen kanssani, tässä yhteystietoni:
hanna.simola@siskotjasimot.fi, p. 044 242 7751

Hanna Simola
Toiminnanjohtaja
Siskot ja Simot ry