MEISTÄ

“Kerrankin sain olla kuin muutkin, ihminen ihmisten joukossa”

Kohtaamisen vaikutus on valtava. Se tuo näkyväksi, tekee ihmiseksi ja voimauttaa. Siksi meillä tehdään ihan siskona ja simona töitä, jotta jokainen vanhus tulee kohdatuksi.

Yhteisömme perimmäinen tarkoitus on aikaansaada välittämisen kansanliike, jossa ihmiset kohtaavat toisiaan ihmisinä yli sukupolvien. Haluamme muuttaa vallitsevia käsityksiä ja puhetapoja, osoittaa että harmaan massan ja kuluerän sijaan vanhukset ovat parhaita life coacheja, joita maa päällään kantaa. Tämän päivän mummo voi nimittäin olla eilisen punkkari ja ydinfyysikko, se naapurin vanha herra avantouinnin maailmanmestari ja yksinäinen vanhus palvelutalossa intohimoinen iskelmälaulaja.

Toimintamme perustana ovat pop up -tyyppiset tapahtumat, Välittämisen keikat, jotka voivat olla mitä tahansa lettukesteistä ulkoiluretkiin ja leffailtapäivistä neulontatreffeihin. Jokainen meistä voi olla sisko tai simo, sillä keikkojemme keskiössä on ihmisten välinen kohtaaminen. Siihen ei erikoistaitoja tarvita. Keikoille ovat tervetulleita niin aikuiset, nuoret kuin lapsetkin, onpa tapahtumissa ollut mukaan myös koiria, kissoja ja jokunen poni.

Sopii myös kiireisille ja sitoutumiskammoisille

Olemme myös siitä erikoinen yhteisö, että emme vaadi jäseneksi liittymistä tai sitoutumista kuin yhteen keikkaan kerrallaan. Ymmärrämme, että ruuhkavuodet, muuttuvat elämäntilanteet ja halu tehdä hyvää useiden eri asioiden eteen vaikeuttavat ajan antamista,  ja siksi haluamme tehdä vapaaehtoistyöstä mahdollisimman helppoa ja joustavaa.
Kanssamme et myöskään koskaan ole hyväntekohommissa yksin, sillä toiminnassamme painotamme yhdessä tekemistä. Ja onhan keikkailu kimpassa mukavampaa!

Yhteisömme organisoi suoraa, matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa jo kymmennessä kunnassa. Jokainen toimintaryhmä saa vapaasti suunnitella ja toteuttaa omat keikkansa, toimiston väki auttaa mielellään ideoinnissa ja neuvoo käytännön asioissa.  Keikkailun lisäksi tietyillä paikkakunnilla toimii myös virike-  ja laulupiirejä, jotka ovat syntyneet vapaaehtoisten omasta kiinnostuksesta.

0
KUNTAA
0
SISKOA JA SIMOA
0
KOHTAAMISTA

toimiston tiimi

  • Eero Väisänen
    Eero Väisänen Toiminnanjohtaja
  • Marianna Simo
    Marianna Simo Viestintäkoordinaattori
  • Vesa Huhtikangas
    Vesa Huhtikangas Tapahtumakoordinaattori

ARVOT + MISSIO

Toimintamme tarkoituksena on tukea ihmisten sosiaalista hyvinvointia ja paikallisyhteisöjen sosiaalista eheyttä. Visiomme on, että Suomi on välittämisen ja yhteisvastuun yhteiskunta, jossa kansalaiset ottavat vastuuta omasta ja lähimmäisten hyvinvoinnista.

Toiminnallamme pyrimme vastaamaan suoraan kohdattavien ihmisten toiveisiin ja tarpeisiin. Meitä ohjaavat arvot ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus, rohkeus ja ilo.  Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhteisö, joka tarjoaa sateenvarjomaisen foorumin yhteiselle luovan välittämisen vapaaehtoistoiminnalle.

Yhteisömme syntyi Järvenpäässä, mutta nyt siskoilemme ja simoilemme jo kymmenessä kunnassa. Aiomme aikaansaada valtakunnallisen välittämisen kansanliikkeen ja oman Siskot ja Simot ryhmän jokaiseen kylään ja kaupunkiin! Siskot ja Simot ry:ssä on toiminut 1.2.2017 alkaen palkattu päätoiminen toiminnanjohtaja. Yhdistys perustettiin yhteisön taustalle tukemaan toimintaa.

Lisää yhteisön historiasta voit lukea lisää täältä.

ILO
100%
ROHKEUS
100%
YHTEISÖLLISYYS
100%
VASTUULLISUUS
100%

Kysymyksiä? Ehdotuksia?

HALLITUS

Hallitusken vuosikokous huhtikuussa 2019

Siskot ja Simot -yhteisön taustalla toimii Siskot ja Simot ry:n hallitus. Vuosikokouksessa 24.4.2019 valittiin hallitus uudelle toimikaudelle. Hallituksen uutena jäsenenä ja puheenjohtajana toimii Uudenmaan liitossa erityisasiantuntijana työskentelevä Tarja Haili.

Uudeksi jäseneksi hallitukseen valittiin myös Järvenpään entinen kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen. Hallituksen jäseninä jatkavat vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kirsi Hyväri, kulttuurituottaja Raija Kallioinen, yrittäjä Lauri Ollari, vastuullisuusasiantuntija  Eveliina Nygren ja varajäsenestä varsinaiseksi siirtynyt luokanopettaja Jenni Sipola.

Hallituksen varajäseninä jatkavat toimittaja Jaana Kosunen ja varsinaisesta varalle siirtynyt Jarmo Salminen sekä uutena Demo Finlandin viestintä- ja ohjelmasuunnittelija Paula Mitchell.

0

Start typing and press Enter to search

X