Olemme luovan välittämisen yhteisö

Siskot ja Simot on luovan välittämisen yhteisö ja keikkavapaaehtoisuuden edelläkävijä. Edistämme matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa ja levitämme vastuullista välittämistä etenkin ikäihmisistä. Ikäihmiset ovat maailman parhaita life coacheja – ei mikään yhteiskunnan kuluerä.

Joulupostia ikäihmisille

Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen yhdeksännen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 8.11.-7.12.2021 yhtä aikaa 113 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Hyvän mielen kampanja keräsi yhteensä 110 000 joulukorttia ikääntyneille ympäri maan.

Luovasti liikkeelle yhdessä – Liikkumisen iloa ikääntyneille Helsingissä

Unelmanamme on, että helsinkiläiset ikäihmiset pääsevät kokemaan liikkumisen iloa ja sosiaalista vuorovaikutusta. Luovissa liikkumiselämyksissä nautitaan yhdessäolosta muiden ikäihmisten sekä Siskojen ja Simojen vapaaehtoisten kanssa.

Yhteisön tarina

Siskojen ja Simojen ensimmäinen välittämisen keikka järjestettiin Järvenpäässä maaliskuussa 2013. Ajatus yhteisöstä syntyi kuitenkin jo neljä vuotta aiemmin. Tuolloin yhteisön perustaja ja nykyinen toiminnanjohtaja Eero Väisänen suoritti MBA-opintoja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa ja pohti aihetta lopputyölleen.

Koulu- ja oppilaitosyhteistyö

Siskojen ja Simojen koulu- ja oppilaitosyhteistyö ylisukupolvisten kohtaamisten mahdollistajana

Helpot ja mukavat teot ikäihmisten piristykseksi voidaan sovittaa koulutunteihin. Oppilaat saavat kokemusta vapaaehtoistoiminnasta, ikäihmisten yksinäisyyttä vähennetään.