Jaettu ilo on paras ilo!

Nuorta välittämistä yhdistää merkityksellisellä tavalla kaksi eri sukupolvea – nuoret ja ikäihmiset. Keikoilla syntyy aitoja kohtaamisia, joissa ikäero haihtuu ja tilalle tulee yhteinen ilo!

Kaikki lasten ja nuorten ryhmät ovat tervetulleita keikoille, oli aktiviteettina sitten leipomista, jumppaa tai vaikkapa yhteinen taidetuokio! Toimintakoordinaattorimme tekevät osallistumisesta helppoa ja sujuvaa koordinoimalla teille keikan ikäihmisten palveluyksikköön.

Tervetuloa hyvän mielen lähettilääksi!

Kertaluontoisia välittämisen keikkoja kaikille lasten ja nuorten ryhmille! Kevätkampanja 2024

SOLKIKUJAN PÄIVÄKODIN ESKARIT VIRPOMASSA PALVELUTALO HOPEASSA

ELÄMÄNI POTRETTI - VALOKUVAUSPROJEKTI

Mitä saadaan, kun yhdistetään Keudan lähihoitajakoulutuksen ja media-alan opiskelijat Toimelan asuntotalon ikäihmisten kanssa? Koskettava, elämää ja iloa täynnä oleva ja tunteita herättävä valokuvanäyttely!

Yhteistyö pähkinänkuoressa

Roolit

Toimintakoordinaattorimme koordinoi keikan palvelutaloon tai muuhun palveluyksikköön. Hän on paikan päällä fasilitoimassa ja tukemassa teitä keikan aikana, ellei toisin sovita.

Ryhmänohjaaja tuntee oman ryhmänsä. Hän suunnittelee ryhmän kanssa teeman mukaisen ohjelman keikalle. Hän tekee tarvittaessa ryhmäjaon ja jakaa vapaaehtoistehtävät ryhmässä. Yleensä ryhmänohjaaja valmistelee ryhmänsä keikalle valmiiden materiaalien avulla. Sovittaessa toimintakoordinaattori voi kertoa toiminnasta ryhmälle tai auttaa suunnittelussa.

Tarvikkeista ja muista asioista sovitaan keikan sopimisen yhteydessä.

Ajankäyttö

Ryhmänohjaajan on hyvä huomioida teeman edellyttämä aika sekä siirtymät kohdepaikkaan ja takaisin. Jos aikataulu on tiukka, kannattaa valita yksinkertainen teema. Jos kyseessä on koululaisryhmä, on suositeltavaa käyttää keikkaan kaksoistunti. Tilanteesta riippuen lyhyempikin aika riittää.

Ehdota useita ajankohtia, jotta sopiva ajankohta keikalle löytyisi mahdollisimman helposti. Yleensä palvelutaloille aikainen aamu tai lounasaika ovat haastavia.

Etukäteisvalmistautumiseen kannattaa varata yksi tunti, mutta ennakkoinfo on mahdollista käydä läpi myös lyhyemmässä ajassa. Ryhmänohjaaja voi valita, miten syvällisesti käsittelee aiheita lasten tai nuorten kanssa.

Ryhmäkoko

Ryhmäkoolla on vaikutusta keikan järjestämiseen. Osa teemoista sopii pienemmille ryhmille. Lisäksi palvelutalot voivat rajoittaa osallistujamäärää, jolloin toimintaa voi joutua muotoilemaan. Yleensä tiloihin mahtuu noin 20 henkilön ryhmä.

Onko ryhmä mahdollista jakaa pienempiin? Esimerkiksi eri osastoille tai järjestää useampi keikka.

Jos ryhmäkoko on suuri, kannattaa keskustella toimintakoordinaattorin kanssa sopivista teemoista ja toteutuksesta

Valmistautuminen

Ryhmänohjaaja saa kattavan etukäteisinfon sisältäen keikkatiedot ja materiaalit valmistautumiseen ryhmän kanssa. Videomme esittelee toimintaamme, ja diojen avulla ryhmänohjaaja avaa ikäihmisten kohtaamiseen liittyviä kysymyksiä.

Voit sopia koordinaattorin kanssa tutustumiskerrasta. Toteutamme tutustumiskerrat ensisijaisesti etäyhteydellä, mutta voit kysyä myös vierailusta paikan päälle. Jos vierailu ei ole tarpeen, koordinaattori voi lähettää oman esittelynsä osallistujille. Saat linkin materiaalipankkiin, jonne lisäämme vinkkejä ja materiaalia asioiden käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa.

Miksi mukaan?

  • Helppoa, rentoa ja yhteisöllistä ryhmätoimintaa
  • Innostavaa ja luovaa kansalaiskasvatusta
  • Vaihtelua  ja piristystä arkeen
  • Vuorovaikutus-, tunne-, osallistumis- ja vaikuttamistaitojen harjoittelu autenttisessa oppimisympäristössä
  • Merkityksellisiä ylisukupolvisia kohtaamisia ja arvokkaita oppimiskokemuksia
  • Mahdollisuus tutustua vapaaehtoistoimintaan
  • Mahdollisuus hyödyntää Siskojen ja Simojen työntekijäresurssia, osaamista ja materiaalia

Välittämistä keikka kerrallaan

Meillä ei tarvitse sitoutua toimintaan pitkäaikaisesti, vaan meillä edetään keikka kerrallaan. Jokainen keikka on arvokas ja merkityksellinen! Osallistumalla tuot hyvää mieltä niin ikäihmisille kuin osallistuville lapsille ja nuorille.

Meillä on mahdollista halutessaan liittyä yhteystietolistalle, jos haluat kuulla ensimmäisenä uusista kampanjoistamme ja muista tempauksista. Myös uutiskirjeen tilaaminen on mahdollista.

Ilmoittaudu mukaan välittämisen kevätkampanjaan!

Tarkista paikkakunnat

Tarkista, onko paikkakuntasi mukana kevään kampanjassa.

Paikkakunnat: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi, Tuusula, Järvenpää, Nurmijärvi, Hyvinkää, Porvoo, Lahti, Heinola, Tampere, Jyväskylä ja Savonlinna

Valitse teema

Valitse ryhmällesi sopiva teema tai ideoikaa teema yhdessä ryhmän kanssa. Löydät valmiita ideoita keikkatarjottimelta.

Tutustu keikkatarjottimiin:

Keikkatarjotin alakouluikäisille

Keikkatarjotin yläkouluikäisille

Ilmoittaudu lomakkeella

Ilmoita ryhmäsi mukaan alla olevalla lomakkeella. Toimintakoordinaattorimme on sinuun yhteydessä keikan sopimiseksi antamiesi tietojen pohjalta. Saat lähempänä keikkaa sähköpostitse ennakkoinfon.

Löytyykö ryhmästäsi innokkaita somesisältöjen tuottajia kampanjaamme? Otamme vastaan lasten ja nuorten ottamia kuvia ja videoita keikoilta.

Nuorta välittämistä -ilmoittautumislomake

Ilmoittaudu täyttämällä lomake niin olemme sinuun yhteydessä.
(esim. läheiset palvelutalot, erityistarpeet yms.)