14 paikkakunnalla järjestetyt leivontatalkoot veivät ystävänpäivän iloa palvelutaloissa asuville ikäihmisille pullapitkojen ja kuivakakkujen muodossa.

Leivontaan haastettiin mukaan tempaukseen osallistuvien paikkakuntien asukkaita. Vapaaehtoiset leipoivat palvelutalojen ikäihmisille ystävänpäiväkahvien kanssa tarjottavia lämpimäisiä, kuten pullia, kuivakakkuja ja keksejä. Poikkeusaikana alkunsa saaneen tempauksen tarkoituksena oli osoittaa välittämistä ikäihmisistä luovalla tavalla.

Leivontatempaukseen osallistui tänä vuonna yhteensä 403 vapaaehtoista jauhopeukaloa. Tapahtuman vastaanotto oli hyvin positiivinen: ilahtuneita olivat sekä leivontaan osallistuneet vapaaehtoiset että palvelutalojen asukkaat.

– Nyt on hyvä olla taas, masu on täynnä hernekeittoa, kahvia ja pullaa, kertoo Jyväskylän Viitakodissa asuva Marjatta.

Tempauksessa mukana olleiden paikkakuntien palvelutaloissa leipomuksista pääsi nautiskelemaan 2200  ikäihmistä. 

Yhdistyksessä ollaan iloisia tempauksen saamasta suosiosta.

– On ollut hienoa saada mukaan leivontakampanjaan suuri määrä uusia vapaaehtoisia, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet toimintaan. Iso lämmin kiitos kaikille vapaaehtoisille, jotka osallistuivat ikäystävien ilahduttamiseen, kiittelee yhdistyksen toiminnanjohtaja Eero Väisänen. 

Leivo iloa ikäihmisille -kampanja on vakiintunut Siskot ja Simot -yhteisön ystävänpäivän kampanjaksi. Se toteutettiin onnistuneesti jo neljättä kertaa.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Eero Väisänen, puh. 050 545 3145 eero.vaisanen@siskotjasimot.fi

aluepäällikkö Sari Turpeinen, puh. 050 544 5266, sari.turpeinen@siskotjasimot.fi