Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot on käynnistänyt tänään Nuorta välittämistä ilman ikärajaa -kevätkampanjan, jonka tarkoituksena on yhdistää merkityksellisellä tavalla kaksi eri sukupolvea.

Palvelutaloihin suuntautuvien, kertaluontoisten välittämisen keikkojen tarkoituksena on ilahduttaa ikäihmisiä sekä tukea lasten ja nuorten kasvua vastuulliseen kansalaisuuteen. Toimintaa onkin kehitetty yhdessä opettajien ja oppilaiden kanssa, jotta osallistuminen keikoille olisi mahdollisimman helppoa ja antoisaa. Nuorille on haluttu antaa mahdollisuus osallistua oman keikkansa suunnitteluun, sillä välittämisen keikoilla on mahdollista toteuttaa monenlaisia aktiviteetteja kuten yhteislaulutuokioita, lautapelihetkiä, ulkoiluretkiä tai vaikkapa virkistäviä jumppatuokioita ikäihmisten kanssa.

Vuoden 2023 aikana Nuorta välittämistä -keikkoja järjestettiin 14 paikkakunnalla yhteensä 95 ja niillä kohtasivat 1682 nuorta ja 2284 ikäihmistä. Osallistujilta saatu palaute on ollut positiivista ja sydäntä lämmittävää. Oppilaille suunnatusta palautekyselystä käy ilmi, että 92% vastaajista sai keikalta hyvän mielen ja 83% havaitsi ikäihmisille tulleen hyvän mielen. 

Kevätkampanjan toivotaan tuovan mukanaan myös uusia, innokkaita osallistujia. Toimintaa laajennetaan kouluyhteistyöstä kaikkien lasten ja nuorten ryhmiin.

–  Kevät on mitä loistavinta aika erilaisille keikkaideoille ja hyvän mielen jakamiselle! Oli sitten nykynuori tai sydämeltään ikinuori ikäihminen, välittämisen keikalla jokainen on hyvän mielen lähettiläs! Keikoilla on koettu koskettavia ylisukupolvisia kohtaamisia ja uudenlaisia oivalluksia. Ikäeron haihtuessa ymmärretään, kuinka paljon meillä onkaan yhteistä iästä riippumatta, kertoo aluepäällikkö Niina Kilpiäinen.

Kevätkampanja järjestetään 6.3. – 31.5.2024 ja mukaan voi ilmoittautua 29.3. mennessä. Kampanjaan voi osallistua 14 eri paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella, Porvoossa, Tuusulassa, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Hyvinkäällä, Tampereella, Savonlinnassa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Heinolassa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä >