Kesän aikana Siskojen ja Simojen toiminta laajentui kahdelle uudelle paikkakunnalle, Askolaan ja Vantaalle. Nyt välittämisen keikoista voi nauttia 21 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Askolassa toimintaa suunnittelee vapaaehtoisena erityisopettaja Anne Berg. Hän halusi aloittaa koordinoinnin, sillä Siskojen ja Simojen toiminnassa voi tuottaa hyvää mieltä puolin ja toisin. Hänen mukaansa pop up -tempauksissa on matalan kynnyksen mahdollisuus lisätä iloa ympärilleen. Askolan ensimmäinen keikka toteutuu syksyn kynnyksellä.

“Askola on pieni, mutta aktiivinen kunta, jonka ikäihmiset ansaitsevat elämään sisältöä tuovia kohtaamisia ja hetkiä, joilla on merkitystä tässä ja nyt. Ihminen tarvitsee ihmistä”, Berg pohtii.

Vantaalla Siskojen ja Simojen yhteistyökumppanina on Simonkylässä toimiva Vantaan Järjestörinki, joka tarjoaa monipuolisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia pop up -vapaaehtoisille. Muun muassa viikottaisilla puistopiknikeillä on mahdollista osallistua ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen sekä ikäihmisten ja lapsiperheiden kohtaamiseen. Yhteyshenkilöinä toimivat Heli Lumiaro ja Päivi Oikarinen.

Vantaan seuraava keikka toteutuu 25.8. Ohjelmallisella piknikillä kohdataan erityisesti ikäihmisten ja lapsiperheiden kanssa. Askolan, Vantaan ja muiden toimintapaikkakuntien keikkatarjonnan voi käydä tarkistamassa Keikkakalenterista.