Joulupostia ikäihmisille -tempaus sai ihmiset liikkeelle ja osallistumaan  hyvän mielen viemiseen itselle tuntemattomille vanhuksille. Edellisen vuoden korttiennätys tuplattiin ja joulukortteja kertyi huikea 18 460 kappaletta! Keräyspisteitä ja korttitalkoita oli tänä vuonna jo 18 paikkakunnalla ja paljon uusia ryhmiä lähti mukaan tempaukseen.

Joulukorttikampanja onnistui yli odotusten”, kertoo Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen. ”Oli hienoa huomata, että kampanjamme herätti ihmisissä aidon halun ilahduttaa yksinäisiä ikäihmisiä. Monet työpaikat, koululuokat ja päiväkotien lapsiryhmät sekä yksittäiset kansalaiset innostuivat helposta tavasta tehdä hyvää lähimmäiselle ja pitää samalla itsekin hauskaa askarrellen. Kiitän lämpimästi kaikkia korttien tekijöitä ja toivotan jokaisen mukaan taas ensi vuonna, kun joulupostia kerätään tätäkin vuotta isommin!”.

Hyvinvointia tekijöille ja vastaanottajille

Lapset ovat tunnetusti innokkaita askartelijoita ja lähtevät yleensä mieluusti mukaan joulukorttikeräykseen. Kortteja oli tänäkin vuonna kaikenikäisiltä kaksivuotiaasta 92-vuotiaaseen. Uutena ilmiönä tänä vuonna oli muutaman työyhteisön innovointi korttiaskartelusta tyky-toimintana.

Korttienteko on lisäksi työhyvinvointiteko, jotain mitä tehdä yhdessä. Suosittelemme!” innostui lahtelainen Hanna Kopra A. Vesalaiselta, jossa tauot käytettiin useana päivänä korttipajassa yhdessä naapurifirman MJ-Pakkauksen naisten kanssa.

Jouluiloa jokaiselle

Tuhannet kortit löytävät kohteensa ennen joulua vapaaehtoisten siskojen ja simojen sekä monenlaisten yhteistyökumppaneiden kautta. Osa korteista on jaettu välittämisen keikoilla vaikkapa Lucia-kulkueen matkassa palvelutalossa, joululaulutapahtumassa tai puurojuhlassa. Suuri määrä kortteja kulki vastaanottajile myös yhteistyössä kaupunkien kotihoidon kanssa. Joulupostitempauksessa onkin alusta loppuun ollut mukana valtava määrä ihmisiä ja yhteisöjä, joita yhdisti halu tehdä hyvää ja tuottaa iloa lähimmäiselle, vaikkakin itselle tuntemattomalle.

Ja iloa kortit todella tuottavat. Vastaanottajat ovat ihastelleet upeita kortteja, ihmetelleet niihin käytettyä aikaa ja vaivaa ja huokailleet, miten juuri hänelle on joku halunnut antaa joulukortin. Kohtaaminen on aina merkityksellistä, myös tässä tapauksessa vaikka se tapahtuukin kortin välityksellä. Kuullessaan saamansa kortin olevan 8-vuotiaan Vernerin tekemä pohti eräs seniori:

En minä tunne ketään Verneriä. Mutta kiva tämän verran tutustua, vaikka näin kortin välityksellä.

Tarinoita joulukorttien takaa

Korttimäärä on valtava mutta jokaisella niillä on tarinansa. Muutama kortti Keravalla oli tehty jo 12 vuotta sitten ja löysivät nyt tarkoituksensa.

”Olen aina ollut kova askartelemaan, ja nautin siitä suuresti. Muistan kun ostin noin 10-11 vuotiaana itse tiimarista kaksi askartelumaalia, kultaisen ja hopean. Halusin heti kokeilla niitä ja päätin tehdä joulukortteja, joihin hyödynsin näitä maaleja. Kuitenkaan ne eivät läpäisseet mun ”laadunvalvontaa” eli olleet mielestäni tarpeeksi hienoja ja turhauduin, joten ne jäivät askartelulaatikkoon käyttämättöminä. Tänä vuonna pitkästä aikaa innostuin jälleen askartelemaan joulukortteja. Törmäsin Facebookissa tähän Siskojen ja Simojen joulukorttikeräykseen, josta olin hyvin innoissani. Sain syyn tehdä lisää kortteja. Kaivoin esille vanhan askartelutarvikelaatikon josta löysin nuo vanhat kortit. En muistanu niitä ollenkaan. Mua rupesi hymyilyttämään ja ajattelin että ehkä joku vanhus voisi niistä ilahtua jos laittaisin ne keräykseen, nimenomaan kun ne ovat lapsen tekemiä. Näin ne nyt ihan eri valossa ja mielestäni ne oli itseasiassa ihan sulosia. Joten miksipä ei. Noiden lisäksi tein noin 30 joulukorttia ihan keräystä varten, kaikki erilaisia.”

Kiitos jokaiselle jouluposteljoonina toimineelle. Olette tärkeitä.