Vuoden turvallisuusteko 2020 -palkinto on myönnetty Siskojen ja Simojen kauppa-avulle. Palkinnon myönsi Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti yhteistyössä yli 25 turvallisuusalan organisaation kanssa.

Palkinnolla sen myöntänyt raati haluaa osoittaa huomiota ja tunnustusta korona-ajan poikkeusoloissa syntyneelle kansalaistoiminnalle. Siskot ja Simot käynnisti maaliskuun puolivälissä kauppa- ja apteekkiavun seitsemällä paikkakunnalla Uudellamaalla. Vapaaehtoista apua annettiin 70 vuotta täyttäneille ja muille koronan riskiryhmiin kuuluville. Yhteisön vapaaehtoiset tekivät kevään ja kesän aikana lähes 900 kauppa- ja apteekkireissua, joilla turvattiin lääkkeiden ja ruoan toimitus kotiovelle.

”Yhteisön ketterästi organisoima vapaaehtoistoiminta auttoi avun saajia selviämään poikkeusolojen rajoituksista”, raati perustelee palkitsemista. Vapaaehtoinen kauppa-apu sai runsaasti kiitosta sujuvuudestaan ja luotettavuudestaan sekä avun saajilta että antajilta.

Vuoden turvallisuusteko -palkinto jaetaan henkilölle, ryhmälle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on yllättänyt positiivisella turvallisuuteen liittyvällä päätöksellä tai teolla. Palkinto voidaan myös antaa epäitsekkäästä ja rohkeasta toiminnasta vaara- tai onnettomuustilanteessa.

– Arvostamme palkintoa suuresti ja otamme sen vastaan kiitollisuudella. Tiedostamme samalla edustavamme koko laajaa vapaaehtoisten toimijoiden kenttää, joka tuli yhteiskunnan ja riskiryhmiin kuuluvien avuksi korona-ajan poikkeusoloissa, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Finnish Security Awards -palkintoja jaettiin kaikkiaan 11 kategoriassa. Kussakin niistä palkinnon saajan valitsi ammattilaisista koostuva raati.