Siskojen ja Simojen Nuorta välittämistä -hanke tuo yhteen nuoret ja ikäihmiset Savonlinnassa.

Hankkeen tavoitteena on tuottaa antoisia kohtaamisia ikäihmisten ja nuorten välillä, vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä ja tarjota nuorille tilaisuuksia osallistua pop up -vapaaehtoistoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.

Savonlinnan Mertalan koulun 9. musiikkiluokan opettaja Johanna Silvennoinen otti hankkeen ilolla vastaan. Niin tekivät myös musiikkiluokan oppilaat, jotka alkoivat heti suunnitella toivelaulukonserttia palvelutalo Karpalokodin ikääntyneille asukkaille. Projektiin innostuivat mukaan myös nuoremmat 5.–6. musiikkiluokan oppilaat.

12. toukokuuta toteutuvassa toivelaulukonsertissa on tarjolla rytmisoittimia ja ukulelejä palvelutalon asukkaita varten, jotta hekin pääsevät musisoimaan. Siskot ja Simot -yhteisön Savonlinnan toimintakoordinaattori Satu Ritsilä pääsi vierailemaan konsertin harjoituksiin, joissa videokuvaaja Vili Väkeväinen kuvasi hankkeesta tehtävää lyhytelokuvaa.

Harjoituksissa kuultiin muun muassa Juha Vainion ja Tapio Rautavaaran tunnetuksi tekemiä ikivihreitä kappaleita. Harjoitukset etenivät hienosti, ja kappaleiden välissä kajahti ilmoille harjoituksia seuranneen toimintakoordinaattorin spontaanit taputukset.

– Mehän oltaisiin jo ihan valmiita keikalle, totesi opettaja Johanna Silvennoinen harjoitusten päätteeksi hymyssä suin.

Toukokuista palvelutalokonserttia ehtii vielä kuitenkin viimeistellä. Sen jälkeen oppilaat aikovat vastavuoroisesti kutsua palvelutalon asukkaita oman koulunsa kevätjuhlan konserttiin.