Runoluurin kautta voi ilahduttaa tuttua ikäihmistä tilaamalla hänelle virkistävän ja maksuttoman runotuokion puhelimitse.

Siskojen ja Simojen tempauksessa vapaaehtoinen runopuhelun soittaja kohtaa ikäihmisen vuorovaikutuksessa runon äärellä. Puhelimessa lausuttu runo on tapa osoittaa välittämistä ikäihmisille aikana, jolloin kohtaaminen kasvotusten ei ole mahdollista. Runopuhelu on mainio lahjaidea esimerkiksi äitienpäivän piristyksenä ikääntyneelle äidille tai isoäidille.

Maksuttoman runopuhelun voi tilata itselleen tai tutulle ikäihmiselle puhelimitse numerosta 09 3152 4400 (puhelun hinta: pvm/mpm) tai täyttämällä runotoivelomakkeen täältä. Runotilauksia otetaan vastaan puhelimitse 12.5. saakka maanantaista torstaihin klo 9–12. Runon voi tilata seuraavista teemoista: ilo ja onni, isänmaa, luonto, perhe ja koti tai rakkaus ja ystävyys. Puhelinsoitolle voi toivoa myös sopivaa ajankohtaa. Varmistathan ennen tilaamista, että ikäihminen, jolle tilaat runopuhelun, on tietoinen puhelusta.

89-vuotias savonlinnalainen Aino vastaanotti runopuhelun huhtikuussa. Hän iloitsi kovasti runopuhelusta ja kertoi, että runo toi hänen mieleensä lapsuuden maisemat, kuten kukkivat tuomet Karjalassa. Aino totesikin, että haluaisi mielellään saada lisää runopuheluja.

Runoluuri on kerännyt jo yli 100 vapaaehtoista runopuhelun soittajaa ja kymmeniä runopuheluiden tilaajia. Tilaajien määrä kasvaa koko ajan Runoluurin kartuttaessa tunnettuuttaan. Tempauksen vastaanotto on ollut hyvin myönteistä: erityisesti on kiitelty hyvää organisointia ja ainutlaatuista tapaa ilahduttaa ikäihmisiä etänä.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Eero Väisänen, puh. 050 545 3145, eero.vaisanen@siskotjasimot.fi
yhteisökoordinaattori Sari Turpeinen, puh. 050 544 5266, sari.turpeinen@siskotjasimot.fi