LähiTapiola Uusimaa on lahjoittanut 55 000 euroa Siskot ja Simot ry:n toiminnan tukemiseen Porvoossa, Loviisassa, Mäntsälässä, Kirkkonummella ja Sipoossa. Lahjoitus mahdollistaa yhdistyksen koordinoiman ikäihmisten sosiaalista hyvinvointia edistävän pop up -vapaaehtoistoiminnan käynnistämisen ja vahvistamisen kyseisillä paikkakunnilla.

Lahjoitus on meille erittäin merkityksellinen ja arvokas, ja on hienoa saada tällä tavoin tunnustusta yhteisömme vapaaehtoistyölle. Lahjoituksen avulla pystymme palkkaamaan ensi vuodeksi määräaikaisen työntekijän käynnistämään toimintaa uusilla paikkakunnilla, iloitsee Siskojen ja Simojen perustaja ja toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Muut lahjoituksen saajat ovat Barnavårdsförening rf ja Ensi- ja turvakotien liitto ry. Lahjoitetut varat on tarkoitettu vanhusten sekä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia tukevaan toimintaan Uudellamaalla.  

Toivomme, että järjestöt pystyvät saamansa lahjoituksen turvin nyt laajentamaan tärkeää toimintaansa yhtiömme toimialueen paikkakunnilla Uudellamaalla, sanoo Erik Valros, LähiTapiola Uusimaan toimitusjohtaja. 

Taloudellisella tuella LähiTapiola toteuttaa yhteiskuntavastuuta sekä strategiansa mukaista elämänturvaa ja kolmea T:tä eli taloutta, terveyttä ja turvallisuutta. Vanhuksen yksinäisyys voi heikentää ihmisen kokemaa turvallisuutta ja olla myös aivan konkreettinen uhka niin fyysiselle kuin psyykkiselle terveydelle. 

Valitsemalla lahjoituskohteiksi juuri näiden järjestöjen toiminta haluttiin kiinnittää huomiota siihen, että turvallisuus ja terveys voivat tarkoittaa ihmisten elämässä hyvin monenlaisia eri asioita, toteaa Ritva Pihlaja, LähiTapiola Uusimaan hallituksen jäsen. 

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Eero Väisänen, eero.vaisanen@siskotjasimot.fi, 050 5453145