Toiminnanjohtaja Eero Väisänen tekee katsauksen Siskojen ja Simojen alkaneeseen vuoteen ja uusiin kuvioihin.

Yhteisömme viime vuosi oli hedelmällinen ja menestyksekäs, joten tästä on hyvä jatkaa pop up -vapaaehtoistoimintamme iloista alkanutta vuotta. Korona-aika ei ole estänyt toimintaamme, vaan se on saanut meidät kehittämään ketterästi toimintaa. Saimme viime vuonna järjestettyä uudenlaisia etäkeikkoja, jotka houkuttelivat mukaan paljon uusia pop up -vapaaehtoisia. Alkuvuonna jatkamme vielä viime vuonna menestykseksi osoittautuneen keikkateeman parissa ja ilahdutamme palvelutalojen ikäihmisiä ystävänpäivän leivonnaisilla ja myös videotervehdyksillä.

Koronapandemia on tuottanut paljon sosiaalista vuorovaikutusvelkaa, jota Siskot ja Simot haluaa osaltaan lyhentää. Toivomme, että vähitellen pääsemme palaamaan taas tuttuun toimintatapaamme ja kohtaamaan toisiamme kasvokkain ilman maskeja. Katse, hymy ja kosketus – kaikkea ei voi etänä korvata.

Ajan henkeen sopiva toimintamallimme sopii sitoutumiskammoisille, ja on se kimmoke, minkä avulla toimintaan saadaan innostettua mukaan myös niitä, jotka eivät muuten osallistuisi vapaaehtoistoimintaan. Toimintamallimme mukaisia antoisia välittämisen keikkoja järjestetään nyt jo 23 paikkakunnalla.

Toimintamme tavoitteena on saada aikaan pop up -vapaaehtoisuuteen pohjaava kansanliike, ja käynnistämme alkuvuonna kehittämishankkeen, jolla edistämme tätä tavoitetta. Pyrimme saamaan sille näkyvyyttä ja rahoitusta, jotta saamme koko Suomen välittämisen keikoille. Siksi tämä teema on esillä heinäkuussa Suomi Areenassa, jossa olemme mukana omalla keskustelulla maanantaina 11.7.

Toivotan kaikki tervetulleiksi iloiseen ja rohkeaan välittämisen kansanliikkeeseen, jossa kaikille löytyy sopivaa antoisaa ja mukavaa tekemistä.

Eero Väisänen
toiminnanjohtaja, Siskot ja Simot