Espoon Tapiolan palvelukeskus muuttui senioreiden kohtaamispaikaksi ja tunnelmalliseksi tanssilattiaksi 6. huhtikuuta.

Vaikka huhtikuista taivasta peitti harmaat sadepilvet, Tapiolan seniorikeskuksen juhlasalissa kevät puhkesi täyteen kukoistukseensa Senioritansseissa. Yli 100 innokasta tanssijaa, kymmenet vapaaehtoiset ja ikionnellinen tunnelma valtasivat koko salin. Osallistujien puheista ja eleistä huomasi, että tällaista tapahtumaa on kaivattu: yhteistä iloa ja kohtaamista.

Tapahtuman pääesiintyjänä toimi legendaarinen Paula Koivuniemi, joka sai aikaan mahtavan yhteislaulun aallon rakastettujen hittien aikana. Kun Aikuinen nainen kajahti kevätiltapäivässä, ei jäänyt epäilystäkään siitä, etteikö joka ainut sana muistuisi yleisön mieleen.

“Ihanan rento meininki, eikä turhaa pönötystä”

Espoolaiset vapaaehtoiset Seija ja Kati olivat ensimmäistä kertaa Siskojen ja Simojen keikalla. He olivat bonganneet tapahtuman mainoksen Facebookista. Molempien mielestä tansseissa oli rento meininki, eikä tarvinnut pönöttää turhaan. Kaksikon mukaan ihmiset näyttivät siltä, että heillä on hirveän kivaa pitkän korona-ajan jälkeen. Sekä Seija että Kati olivat samaa mieltä siitä, miten hienoa on nähdä muita pitkästä aikaa kasvotusten.

– Kaikki ihmiset täällä ovat olleet ihania. On hirmu tärkeää järjestää tällaisia tapahtumia, missä ihmiset kohtaavat toisiaan. Arvostamme suuresti tällaista toimintaa ja tulemme taatusti uudelleen.

Uudenmaan pyörätuolitanssijoiden vangitseva tanssiesitys sai yleisön taputtamaan mukana. Esityksen jälkeen pyörätuolitanssijat ohjasivat myös yhteisen tanssikoreografian koko yleisölle. Pian koko sali pyörähteli ja asteli sivuaskeleita lanteet heiluen, eikä tanssimista olisi malttanut lopettaa lainkaan.

“Olemme heiluneet tanssilattialla jo useamman kappaleen ajan!”

Hyväntuuliset Laura ja Anne tulivat tanssimaan ja katsomaan Paula Koivuniemen esitystä. DJ Juzan pyörittämät ikivihreät kappaleet kutsuivat kaksikkoa tamppaamaan tanssilattian pyörteisiin.

– Olemme heiluneet tanssilattialla jo useamman kappaleen ajan! Tanssiminen on ollut kivaa ja koko tapahtuma on ollut virkistävä. Myös Paula Koivuniemi oli oikein hyvä, hän esiintyi ammattilaisen ottein.

Molemmat nyökkäilivät innoissaan kysyttäessä, haluavatko he tulla Siskojen ja Simojen keikoille joskus uudelleen. Kun Kari Tapion Volga-kappaleen ensitahdit iskivät, parivaljakolla alkoi olla kiire takaisin diskopallon alle.

– Oi, tää on ihana. Nyt mennään!