Siskojen ja Simojen suosittu Joulupostia ikäihmisille -kampanja tulee taas! Kampanja järjestetään 8.11.–7.12.2021 jo yhdeksättä kertaa. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot kutsuu kampanjaan mukaan nyt kaikki Suomen kunnat, jotta mahdollisimman moni ikäihminen saisi tänä vuonna lämpimät joulun toivotukset.

Kunnat voivat ilmoittautua mukaan 7.11. mennessä täältä.

Kampanjassa mukana ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Viime vuonna joulukorttitalkoissa oli mukana yhteensä 117 kuntaa ja ikäihmisille toimitettiin ennätyksellisesti yli 146 000 joulukorttia. Osalle ikääntyneistä tuntemattoman lähettämä joulumuistaminen oli ainoa laatuaan ja sitäkin merkittävämpi karkottamaan yksinäisyyttä.

Ilmoittautumalla mukaan kunta tarjoaa asukkailleen helpon ja mielekkään tavan tuottaa jouluiloa ikäihmisille. Samalla kunta pääsee osallistumaan valtakunnalliseen hyvän mielen kampanjaan ja näkymään osana sitä. Siskot ja Simot on kunnan tukena kampanjan toteutuksessa.

– Kampanjan ydin on ilo: ikäihminen saa iloisen jouluyllätyksen saamansa joulutervehdyksen myötä. Kortin tekijä saa iloisen joulumielen tietäessään, että kortti ilahduttaa tuntematonta ikäihmistä. Paikallisten toimijoiden yhteistyö niinikään luo aina jotain uutta ja hyvää. Kampanjan avulla joulun ilo kasvaa laajalle ympäri Suomen, kampanjakoordinaattori Nonna Lemola-Palm sanoo.

Lisätiedot: kampanjakoordinaattori Nonna Lemola-Palm, joulupostia@siskotjasimot.fi / 044 244 3267