Valtakunnallinen Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi lähes 100 000 joulukorttia kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille. Monelle ikäihmiselle joulutervehdys saattoi olla ainoa laatuaan.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan kymmenettä kertaa. Korttikeräykseen osallistui 134 paikkakuntaa Helsingistä Inariin.

Valtakunnallisen kampanjan tavoitteena oli kerätä 90 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi yhteensä 99.000 kappaletta, ja useilla paikkakunnilla kortteja kertyi niin paljon, että niitä on jaettu myös vammaisten asumisyksiköihin sekä terveyskeskusten vuodeosastoille.

– Tiedämme, että osalla ikääntyneistä ei ole lähiomaisia, ja kampanjan avulla voidaan muistaa myös heitä. Lähetettyjen joulukorttien määrä ja kampanjasta saamamme palaute kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia lähimmäisiä, kokea yhteisöllisyyttä sekä antaa ja saada joulumieltä, Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Vaikka kortti kulkeutui tuntemattomalta tuntemattomalle, joulutervehdyksiä tehtiin tunteella ja henkilökohtaisesti. Moni ikääntynyt kortinsaaja on myös asettanut kortin näkyvälle paikalle.

– Monellakaan ikäihmisellä ei ole enää ystäviä elossa kortteja lähettämässä, ja kortit ovat kuuluneet koko heidän elämänsä ajan joulun perinteisiin. Kortit tuovat iloa ja hymyn huulille, asukkaat kantavat niitä jopa mukana rollaattoreissaan ja lukevat niitä monta kertaa ja ilahtuvat uudestaan, kertoo hyvinkääläisen palvelutalon perushoitaja Anne Laitinen.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan kumppaneita olivat paikallisten yhteistyötahojen lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: siskotjasimot.fi/joulupostia

Lisätiedot:
Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 0505453145