Siskot ja Simot aikoo käyttää 10 000 euron stipendin nuorten ja ikäihmisten kohtaamisten edistämiseen ja välittämisen kansanliikkeen kehittämisprosessiin.

Maanantaina 24.10. Siskot ja Simot sai hienon tunnustuksen toiminnastaan, kun Lotta Svärd -säätiö myönsi järjestölle historian ensimmäisen stipendinsä. Valitsijaraadin mukaan Siskojen ja Simojen ajatukset kuvastavat stipendien hakijoista eniten sitä teemaa, johon säätiö hakee vastausta: miten lotat toimisivat tänä päivänä?

– Lotta-aatteessa lähimmäisistä välittäminen kulki punaisena lankana läpi lottatehtävien, ja siksi Siskojen ja Simojen ajatus nuorten ja ikäihmisten kohtaamisesta resonoi erinomaisesti lotta-aatteen kanssa. Kohtaamiset ovat tärkeitä tässä ajassa, kun moni ikäihminen kärsii yksinäisyydestä ja moni nuori kokee epävarmuutta tulevaisuutensa suhteen. Kumpikin osapuoli voi saada helpotusta omaan tilanteeseensa kohdatessaan toisensa, perustelee Lotta Svärd -säätiön toiminnanjohtaja Anne Nurminen.

10 000 euron stipendi käytetään Siskojen ja Simojen välittämisen kansanliikkeen kehittämisprosessiin sekä kouluyhteistyöhön: lasten ja nuorten innostamiseen mukaan ikäihmisten kohtaamiseen. Stipendin luovutti ministeri ja pikkulotta Elisabeth Rehn.

– Stipendi on hieno tunnustus yhteisömme vapaaehtoistoiminnalle ja arvostamme sitä kovasti. Se on merkityksellinen myös siksi, että lottien esikuvan mukaisesti tavoitteemme on saada aikaan valtakunnallinen välittämisen kansanliike ja toimia ajan hengessä lähimmäisten sosiaalisen hyvinvoinnin ja yhteiskunnan yhteiseksi hyväksi, Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.