Siskoissa ja Simoissa soi välittämisen blues!

Siskot ja Simot- yhteisön vuosi 2018 alkoi ideointidiskolla ja päättyi huikeaan joulukorttitempaukseen, jossa joulukortteja kerättiin ja toimitettiin noin 9000 ikäihmiselle. Tapahtumarikas toimintavuosi sisälsi monenlaisia antoisia kohtaamisia ikäihmisten kanssa. Heitä tavattiin piknikillä, retrotansseissa, nitrodiskossa, hemmotteluhetkissä, yhdessä laulaen, ulkoillen, pelaten, pihatalkoillen ja monien muiden teemojen merkeissä sisätiloissa ja ulkona. Keikoilla vapaaehtoisina nähtiin lasten, nuorten ja aikuisten lisäksi myös suomenhevonen Oiva ja keikkakissa Sanni sekä useita muita kissa- ja koirakavereita.

Vuoden toimintaa kuvaavat hyvin sanat: monipuolinen, iloinen, osallistava, koskettava. Tunteita on koettu ja näytetty, katseita ja hymyjä vaihdettu, kiitoksia jaettu. Vapaaehtoiset ovat tulleet keikalle avoimin mielin ja lähteneet tapahtumista akku ladattuna, kohtaamisten rikastuttamina. Ikäihmiset ovat saaneet tunne- ja makumuistoja ja osallisuutta paikallisyhteisön elämään.

Siskot ja Simot -heimoon liittyi vuoden aikana kolme uutta paikkakuntaa, joita vuoden päättyessä oli mukana kolmetoista. On ollut ilahduttavaa havaita välittämisen viestin leviäminen ja kiinnostus toimintamalliamme kohtaan.

Vuosi oli antoisa ja menestyksellinen, kiitos siitä kuuluu kaikille vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille eri puolilla eteläistä Suomea. Vaikka välillä on tuntunut haasteelliselta saada välittämisen keikoille vapaaehtoisia siskoja ja simoja, niin lopulta tapahtumat ovat kuitenkin onnistuneet hyvin. Kiteytän vuoden siis näin: hyvin meni, mutta menköön!

Eero Väisänen
toiminnanjohtaja

 

Tutustu Siskojen ja Simojen vuoden 2018 toimintakertomukseen oheisesta linkistä: Vuosikertomus 2018.