Siskojen ja Simojen valtakunnallinen Videoterveiset ikäihmisille -tempaus mahdollisti kohtaamisen digitaalisesti. Yli 120 vapaaehtoista osallistui tervehdysten tekemiseen.

Siskot ja Simot kutsui vapaaehtoisia ilahduttamaan tuntematonta ikäihmistä ystävänpäivänä digitaalisesti. Videoterveiset ikäihmisille -tempauksessa otettiin vastaan itse tehtyjä, lyhyitä videotervehdyksiä palvelutalojen asukkaille. Siskot ja Simot toimitti videoista tehdyt koosteet palvelutaloihin ystävänpäiväksi 14.2.

Videotervehdysten tekemiseen osallistui yli 120 vapaaehtoista. Mukana oli kaikenikäisiä hyvän mielen lähettiläitä ympäri Suomen: päiväkotilapsia, eläkeläisiä, perheitä, ystävyksiä ja työkaveruksia. Terkkuja lähetettiin niin hiihtoladulta kuin kuoroharjoituksistakin.

Samaan aikaan järjestetty Leivo iloa ikäihmisille -tempaus keräsi useaan palvelutaloon videoiden lisäksi vapaaehtoisten tekemiä kotileivonnaisia. Esimerkiksi Espoon Leppävaaran Elä ja asu -seniorikeskuksessa nautittiin kakuista ja videotervehdyksistä yhtä aikaa.

– Tämä oli ihana juttu! Asukkaamme tykkäsivät ja kiittelivät kovasti. Videot toivat ystävänpäivän kahvihetkeemme konkretiaa myös leivontatalkoiden leipojista ja järjestäjistä, seniorikeskuksen palveluohjaaja Pia Kalliokoski kertoo.

Tempaus osoitti, että ihmisillä on suurta tahtoa osoittaa lähimmäisestä välittämistä – luovallakin tavalla. Siskot ja Simot kiittää lämpimästi jokaista vapaaehtoista ystävyyden osoituksista.

Katso maistiainen videotervehdyksistä täältä!