Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää SuomiAreenassa heinäkuussa kesän tärkeimmän yhteiskunnallisen keskustelun.

Miten yksinäisyysepidemiaa voitaisiin torjua ja saada ihmiset kohtaamaan toisiaan ja välittämään toisistaan yhteisöllisesti? Miten herättää kansanliike välinpitämättömyyttä vastaan? Näiden kysymysten äärelle asettuu heinäkuussa neljä loistavaa ja monitieteistä keskustelijaa: kirjailija Johanna Sinisalo, professori Arto O. Salonen, sosiaalipsykologi ja psykoterapeutti Emilia Kujala sekä Siskot ja Simot -yhteisön perustaja ja toiminnanjohtaja Eero Väisänen. Keskustelun juontaa MTV:n Nina Rahkola.

Suomen suurimmassa yhteiskunnallisessa festivaalissa 11. heinäkuuta klo 15–15.45 järjestettävä paneelikeskustelu “Autamme enemmän kuin koskaan – välitämme liian vähän? Miten käynnistämme välittämisen vallankumouksen?” tarjoaa kuulijoilleen oivalluksia yhteenkuuluvuuden hengen luomisesta. Auttaminen on reaktio hätään, kun taas välittäminen on tunnetta ja aitoa kohtaamista.

– Välittämisen konkreettinen ilmenemismuoto, vapaaehtoistoiminta, tarvitsee tuekseen isoa tulevaisuustarinaa, jota on helpointa luoda ensin pop up -vapaaehtoisuuden pohjalta. Järjestämämme keskustelu SuomiAreenassa on osa tätä prosessia, toiminnanjohtaja Eero Väisänen kertoo.

Keskustelun tavoitteena on pohtia yhdessä, miten välittämisen henkeä saataisiin heräteltyä, vahvistettua ja juurrutettua osaksi yhteisöllistä arkea. Siskot ja Simot haluaa nostaa välittämisen tärkeyden osaksi yhteiskunnallista keskustelua. Keskustelun lopuksi kuulijoiden kanssa järjestetään hiljainen mielenosoitus välittämisen puolesta, välinpitämättömyyttä vastaan.

Monipuoliset keskustelijat tuovat paneeliin omat, erilaiset näkökulmansa. Johanna Sinisalo on spekulatiiviseen fiktioon erikoistunut kirjailija, joka on kiinnostunut erilaisista tulevaisuuksista, Arto O. Salonen on kestävän hyvinvoinnin asiantuntija ja sosiaalipedagogiikan professori, psykoterapeutti Emilia Kujala on kiinnostunut ihmisten yhteenliittymisestä ja Eero Väisänen on intohimoinen luovan välittämisen edistäjä.

SuomiAreenan ohjelmaa voi seurata paikan päällä Porissa maksutta. Paneelikeskustelu järjestetään kaupungintalon lavalla, joka sijaitsee osoitteessa Hallituskatu 12. Kaikki keskustelut tulevat löytymään livenä ja tallenteena MTV Katsomosta täältä.

Lisätietoja:

Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen, eero.vaisanen@siskotjasimot.fi, puh. 050 545 3145