Jaatteko tämän alla olevan tulevaisuuden vision?

Suomi on välittämisen ja vastuullisuuden yhteiskunta, jossa kansalaiset ottavat vastuuta omasta, muiden ihmisten ja yhteisen elinympäristön hyvinvoinnista.

Lähtekää mukaan tekemään visiosta todellisuutta uudella konseptilla: Välittämisen SM-kisalla! Kisa tarjoaa yritysten, yhteisöjen, oppilaitosten, seurojen tai kansalaisten muodostamille joukkueille mahdollisuuden osallistua välittämiseen meille suomalaisille sopivalla, kiinnostavalla tavalla. Kisan avulla joukkueet voivat ilahduttaa, lievittää yksinäisyyttä tai edistää luonnon ja ympäristön hyvinvointia matalalla kynnyksellä.

Osallistumisesta keikkaluonteiseen vapaaehtoistoimintaan tehdään Välittämisen SM-kisan avulla arvostettavampaa, merkityksellisempää ja yhteisöllisempää. 

Kisassa joukkueet voivat valita lajikorista (=lajivalikoimasta) sopivan lajin: järjestön tai muun tahon järjestämää toimintaa eri kohderyhmien hyväksi. Lajeja voivat tarjota esimerkiksi ikäihmisten, lasten, nuorten, perheiden, kehitysvammaisten, maahanmuuttajien tai luonnon ja ympäristön hyväksi toimivat järjestöt ja muut tahot. Toimijat paketoivat lajikoriin tarjoamansa toiminnan kisatarkoitukseen eli ryhmille sopivaan keikkamuotoon.

SM-kisan järjestämisen tueksi perustettava pieni kisaorganisaatio markkinoi kisaa ja välittää tietoja kisajoukkueiden ja järjestäjien välillä. Kisaorganisaatio kokoaa tiedot vuosittain kisaan osallistuvien määristä ja palkitsee parhaat joukkueet. Ensimmäinen kisa on suunniteltu syys-lokakuulle.

Toivomme mukaan lajien tarjoajiksi erilaista toimintaa edustavia järjestöjä ja yhteisöjä. Kisaan osallistuminen lajitarjoajana antaa toimijalle mahdollisuuden lisätä kansalaisten kiinnostusta toimintaansa kohtaan ja kasvattaa vapaaehtoisten määrää.

Kisa saa omat kotisivut myöhemmin keväällä. Toivomme myös, että välität tietoa kisasta vähintään yhdelle muulle taholle, jonka ajattelet sopivan tähän kisaan jonkin lajikorin kohdetoiminnan tarjoajaksi.

Pyydämme alustavia ilmoittautumisia/kiinnostuksen ilmaisuja mielellään 26.2.2024 mennessä. Allekirjoittaneet antavat lisätietoa asiasta.

Yhteistyöterveisin,

Eero Väisänen  eero.vaisanen@siskotjasimot.fi Puh. 050 545 3145

Marjo Salmela marjo.salmela@kansalaisareena.fi Puh. 044 972 0754