Siskot ja Simot -yhteisön yhdeksäs toimintavuosi on käynnistynyt. Kohtaamme tänäkin vuonna ikäihmisiä tasavertaisina ystävinä ja kavereina. Ihminen tarvitsee oman hyvinvointinsa vuoksi mahdollisuutta kohdata ja auttaa muita ihmisiä, myös vapaaehtoisena. Onnellistumme siitä.

Emme tarkkaan tiedä, milloin kasvokkaiset kohtaamiset ovat tänä vuonna mahdollisia, mutta toimimme olosuhteiden mahdollistamalla tavalla. On ollut hienoa viime vuoden aikana huomata, että kohdata voi katseen ja käsien lisäksi kortilla ja kakulla sekä vaikkapa haravointitalkoiden ja turvallisen ulkoilun merkeissä.

Takanamme on tähänastisen pop up -vapaaehtoistoiminnan isoin ponnistus, joulukorttikampanja, joka viime joulun alla tuotti lähes 150 000 joulukorttia jaettavaksi ikäihmisille 117 kunnassa. Uskomattoman hieno tulos kertoo myös yhtä monesta lämpimästä ajatuksesta korttien saajia kohtaan. Tulos on samalla osoitus innostavan pop up -vapaaehtoistoimintamallimme ja yhteistyön voimasta.

Poikkeusolosuhteet haastavat yhteisömme edelleen kehittämään uusia ideoita kohtaamisiin ja toteuttamaan niitä luovasti ja turvallisesti. Haasteiden kohtaaminen pitää vireänä ja innostaa. Välittämisen laajakaistalla on tilaa.

Aloitamme ystävänpäivän alla Leivo iloa ikäihmisille -keikalla, joka tarjoaa vapaaehtoisille kotileipureille mahdollisuuden tehdä ystävyyden tekoja palvelutaloissa asuville ikäihmisille.

Vuoden aikana on tulossa muitakin hyviä tilaisuuksia osallistua Välittämisen keikoilla ikäihmisten ilahduttamiseen. Siskoiksi ja Simoiksi ovat lämpimästi tervetulleita kaikenikäiset ja eritaustaiset vapaaehtoiset karvakavereita myöten.

Toivottavasti pääsemme pian deittailemaan kasvokkain – vaikka pikaisestikin.

Eero Väisänen
toiminnanjohtaja