Välittämisen keikoilla oppilasryhmät ilahduttavat ikäihmisiä kertoluontoisilla tempauksilla.

Lotta Svärd Säätiön myöntämää stipendiä voivat hakea kaikki välittämisen keikalle osallistuneet ala- ja yläkoululaiset. Hakemuksessa oppilaita kannustetaan pohtimaan pikkulotille kirjoitettuja kultaisia sanoja omasta näkökulmastaan. Millaiset kultaiset sanat voisivat inspiroida meitä tänään? Luokka voi valita yhden tai useamman kohdan kultaisista sanoista ja kertoa esimerkiksi siitä, miten he ovat opetusryhmänä toimineet kultaisten sanojen mukaan tai mitkä kultaisista sanoista ovat heille tärkeimpiä.

Stipendin voittaneelle ryhmälle myönnetään 5 000 euroa luokkaretkikassaan. Lisäksi kahdelle ryhmälle annetaan palkinnoksi luokkaretki Lottamuseoon Tuusulaan.  Stipendin arvontaan voi osallistua 24.11.2023 saakka.

Pikkulotta -stipendi kannustaa tekemään hyvää

Keikoille osallistuminen tarjoaa oppilaille ainutlaatuisen tilaisuuden osoittaa välittämistä ja osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan. Toiminnalla vahvistetaan oppilaiden osallistumisen ja vaikuttamisen taitoja sekä myönteistä suhtautumista ikäihmisiin.

Välittämisen keikoilla on muun muassa leivottu vanhainkoteihin, käyty ulkoilemassa hoivakotien asukkaiden kanssa sekä musisoitu palvelutaloissa.

Keikalle osallistuminen on helppoa, sillä Siskojen ja Simojen toimintakoordinaattorit huolehtivat käytännön järjestelyistä ja ottavat vetovastuun keikasta. Keikat toteutetaan pääosin oppituntien tai kaksoistuntien aikana, ja keikkateeman voi valita valmiista keikkatarjottimesta.

Lisätietoja ja pikkulottien kultaisen sanat löydät täältä >

Lue lisää kouluyhteistyöstä täältä >