Lotta Svärd Säätiön myöntämää stipendiä voivat hakea kaikki Siskojen ja Simojen Välittämisen keikalle osallistuneet lasten ja nuorten ryhmät. Hakemuksessa oppilaita kannustetaan pohtimaan pikkulotille kirjoitettuja kultaisia sanoja omasta näkökulmastaan. Millaiset kultaiset sanat voisivat inspiroida meitä tänään? Luokka voi valita yhden tai useamman kohdan kultaisista sanoista ja kertoa esimerkiksi siitä, miten he ovat opetusryhmänä toimineet kultaisten sanojen mukaan tai mitkä kultaisista sanoista ovat heille tärkeimpiä.

Lotta Svärd Säätiö jakaa parhaiden hakemusten kesken 5 000 € käytettäväksi luokkaretkeen tai muuhun yhteiseen projektiin. Varat tulee käyttää suoraan lasten ja nuorten hyväksi. Lisäksi Lotta Svärd Säätiö palkitsee ansioituneita hakemuksia luokkaretkillä Lottamuseoon Tuusulaan. Stipendiä voi hakea 31.10.2024 saakka.

Yhteinen ilo on vain yhden keikan päässä

Keikoille osallistuminen tarjoaa oppilaille ainutlaatuisen tilaisuuden osoittaa välittämistä ja osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan. Toiminnalla vahvistetaan oppilaiden osallistumisen ja vaikuttamisen taitoja sekä myönteistä suhtautumista ikäihmisiin.

Välittämisen keikoilla on muun muassa leivottu vanhainkoteihin, käyty ulkoilemassa hoivakotien asukkaiden kanssa, pelailtu lautapelejä sekä musisoitu palvelutaloissa.

Keikalle osallistuminen on helppoa, sillä Siskojen ja Simojen toimintakoordinaattorit huolehtivat käytännön järjestelyistä. Keikat toteutetaan pääosin oppituntien tai kaksoistuntien aikana, ja keikkateeman voi valita valmiista keikkatarjottimesta.

Lisätietoja stipendin hakemisesta löydät täältä >

Lue lisää Nuorta välittämistä -toiminnasta täältä >