Luovasti liikkeelle yhdessä -hanke jatkaa lokakuussa ikäihmisten innostamista rentoihin liikkumistuokioihin Helsingissä.

Hanke pyrkii edistämään ikääntyneiden liikkumista ja sosiaalista vuorovaikutusta. Luovissa liikkumiselämyksissä nautitaan yhdessäolosta muiden ikäihmisten kanssa sekä virkistetään kehoa ja mieltä.

Liikkumista ja kulttuuria luovasti yhdistäviä tapahtumia toteutetaan Helsingissä Munkkiniemen ja Etelä-Haagan alueilla. Yhteistyötä tehdään muun muassa kirjastojen ja seurakuntien kanssa. Luvassa on esimerkiksi helppoa ja hauskaa ulkoilua, kirjallisuuskävelyitä, runorentoutuksia ja venyttelyvinkkejä.

Osallistujat saavat vaikuttaa sisältöihin ja esittää toiveita. Tapaamisten tavoitteena on mukava yhdessä oleminen sekä mielen että kehon vetreyttäminen. Hanketta koordinoi ja ryhmät ohjaa liikunnanohjaaja (YAMK), toimintaterapeutti (AMK) ja pilatesohjaaja Anne Luhtala. Luhtalan mukaan kaikissa tapahtumissa mennään osallistujien toimintakyky ja toiveet edellä.

– Mukaan tullakseen ei tarvitse mitään erityistaitoja. Tarkoitus on yhdessä tekeminen ja hymyn saaminen huulille. Siinä ohessa ihan huomaamatta kohennetaan koordinaatiota, tömäköitetään tasapainoa, koukistellaan koipia ja vahvistetaan vaikkapa kauppakassinkantolihaksia. Hyvä fiilis viimeistellään aina lopuksi pullakahveilla. Tapaamiset sopivat ihan kaikille, myös liikunta-sanaa kammoaville, Luhtala lupaa.

Ryhmät ja liikkumistuokiot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä niihin tarvita ennakkoilmoittautumista. Osallistujien ei tarvitse osata mitään erityistä, jokaiselle löytyy tapa osallistua yhteiseen tekemiseen. Osallistua voi joko yksin, napata naapurin mukaan tai tulla kaverin tai mahdollisen avustajan kanssa. Tule vaikka piipahtamaan vain hetkeksi!

Syksyn tapahtumia Etelä-Haagassa ja Munkkiniemessä

Huonolla ilmalla liikutaan aina sisällä. Toiminta kestää n. 45-50 minuuttia ja lopuksi on tarjolla pullakahvit.

 • 20.10. Kirjallisuuskävely (ulkona) klo 10-11. Etelä-Haagan kirjasto, Isonnevantie 16 B, Helsinki.
  Rentouttava ulkoilu lähiluonnossa. Kävelyä tauotetaan vetreytysliikkeillä sekä lukuotteilla suomalaisesta kirjallisuudesta. Arvaatko mistä teoksesta? Kelin ollessa huono on sisällä luvassa kirjajumppa.
 • 3.11. Puistopilates (ulkona) klo 10-11. Etelä-Haagan kirjasto, Isonnevantie 16 B, Helsinki.
  Helppoja pilatesliikkeitä puistossa puita hyödyntäen. Heikolla kelillä sisällä tuolipilatesta.
 • 14.11. Puistopilates (ulkona) klo 11-12. Munkkiniemen kirjasto, Riihitie 22, Helsinki.
  Helppoja pilatesliikkeitä puistossa puita hyödyntäen. Heikolla kelillä sisällä tuolipilatesta.
 • 17.11. Runorentoutus klo 10-11. Etelä-Haagan kirjasto, Isonnevantie 16 B, Helsinki.
  Tunnelmallisia runoja, rentouttavaa musiikkia, hengitysharjoituksia tuolilla istuen.
 • 1.12. Joulujooga klo 10-11. Etelä-Haagan kirjasto, Isonnevantie 16 B, Helsinki.
  Helppoja taivutuksia ja kurotuksia, tuoleja apuna käyttäen & rauhallista joulumusiikkia.
 • 12.12. Runorentoutus klo 11-12. Munkkiniemen, kirjasto Riihitie 22.
  Tunnelmallisia runoja, rentouttavaa musiikkia, hengitysharjoituksia tuolilla istuen.

Liikkeelle lähteminen piristää oloa, antaa sisältöä arkeen sekä pitää toimintakykyä yllä. Tapahtumissa on hyvän mielen takuu – lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää Luovasti liikkeelle yhdessä -hankkeesta >

Lisätiedot:
Projektikoordinaattori Anne Luhtala
puh. 044 9772539
anne.luhtala@siskotjasimot.fi