Siskot ja Simot järjestää kaikkien aikojen toisen Runoluuri-tempauksen, joka tuo virkistystä ikäihmisille puhelinsoiton päästä.

Viime keväänä suuren suosion saanut Runoluuri aukeaa jälleen ikäihmisille 25.4.-18.5. Tempauksessa vapaaehtoinen runopuhelun soittaja kohtaa ikäihmisen vuorovaikutuksessa runon äärellä. Puhelimessa lausuttu runo on tapa osoittaa välittämistä ikäihmisille aikana, jolloin mahdollisuudet kasvokkaisiin kohtaamisiin ovat rajatut.

Vapaaehtoiseksi runonlukijaksi voi ilmoittautua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut 4.-21.4. Keikkakalenterin kautta. Aiempaa lausumiskokemusta ei tarvita: kuten aina Siskojen ja Simojen keikoilla, tavallisen ihmisen taidot riittävät mainiosti. Ilmoittautumisen jälkeen vapaaehtoiset ohjeistetaan tehtävään ja he saavat käyttöönsä Siskojen ja Simojen koostaman runopankin.

Tärkeintä on yhteinen hetki runon ja vuoropuhelun äärellä. Runoluuri onkin erinomainen tapa osallistua vapaaehtoistoimintaan vaikka omalta kotisohvalta käsin. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Ikääntynyt tai ikääntyneen luvalla hänen omaisensa tai palveluasumisen henkilökunta voi tilata Runoluurista runopuhelun 25.4.-18.5. ma-to klo 9-12 numerosta 09 3152 4400. Runon voi tilata seuraavista teemoista: ilo ja onni, isänmaa, luonto, perhe ja koti tai rakkaus ja ystävyys. Puhelinsoitolle voi toivoa myös sopivaa ajankohtaa. Runoluuri on maksuton.

Viime vuonna Runoluurin kautta soitettiin lähes 300 tunnelmallista runopuhelua ympäri Suomen. Puhelut tuottivat iloa niin ikääntyneille kuin vapaaehtoisillekin: ne liikuttivat, piristivät ja herättivät hersyviä keskusteluja.

Runoluuri tuo iloa kevääseen ja tarjoaa mieltä lämmittävän kohtaamisen luurin molemmissa päissä. Lähde rohkeasti vapaaehtoiseksi tai tilaa itsellesi tai läheisellesi runopuhelu!

Seuraa Runoluuria somessa ja osallistu: #runoluuri #kosketarunolla

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Eero Väisänen, puh. 050 545 3145, eero.vaisanen@siskotjasimot.fi
yhteisökoordinaattori Sari Turpeinen, puh. 050 544 5266, sari.turpeinen@siskotjasimot.fi