Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi on Suomen tasavallan presidentin myöntämä kunniamerkki. 

Suomen Valkoisen ruusun ritarikunta on perustettu vuonna 1919, mistä lähtien ritarikunnan kunniamerkkejä on myönnetty. Ansiomerkin tarkoituksena on palkita yksityisiä henkilöitä, jotka ovat tehneet merkittäviä palveluksia Suomen hyväksi. Ansioristi myönnetään tunnustuksena saajansa ammatillisista tai yhteiskunnallisista ansioista, jotka ovat edistäneet maan hyvinvointia ja mainetta.

Tänä vuonna yksi kunniamerkin saaneista henkilöistä oli Siskot ja Simot ry:n perustaja ja toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

”Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin saaminen on hieno kunnianosoitus, ja olen siitä otettu ja kiitollinen. Iso kiitos myös kunniamerkistä ehdotuksen tehneelle yhdistyksen hallitukselle ja sitä puoltaneille tahoille. Tämä kunniamerkki on samalla kunnianosoitus Siskojen ja Simojen vapaaehtoisille ja koko yhteisölle”, iloitsee Väisänen.

Itsenäisyyspäivänä on aika muistella menneitä saavutuksia, kunnioittaa sankarivainajia ja katsoa luottavaisesti tulevaisuuteen.

Väisäselle myönnetty Valkoisen Ruusun ansioristi muistuttaa meitä siitä, miten yksilöiden pyyteetön työ ja omistautuminen voivat edistää koko yhteiskuntaa.

Toivotamme kaikille suomalaisille rauhallista itsenäisyyspäivää ja toivomme, että tulevat vuodet tuovat mukanaan lisää yhteisöllisyyden hetkiä!

Hyvää itsenäisyyspäivää!