Tuusulassa Krapin pajalla lauantaina 13.5. järjestettävä konsertti on yhteisön lahja toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille ja ikäihmisille.

Ikäihmiset ja vapaaehtoiset kokoontuvat yhdessä Siskojen ja Simojen juhlaklubille Krapin pajalle Tuusulaan tulevana lauantaina. Konsertti on kiitoslahja toimintaan osallistuneille vapaaehtoisille, ikäihmisille ja yhteistyökumppaneille.

– Kymmenen vuoden aikana olemme iloksemme havainneet, että pop up -vapaaehtoisuus kiinnostaa ihmisiä osallisuuden muotona. Haluamme ilahduttaa konsertilla ikäihmisiä ja samalla kiittää vapaaehtoisia, jotka ovat olleet ikäihmisiä kohtaamassa ja heidän yksinäisyyttään lieventämässä, kertoo yhteisön perustaja ja toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Ikäihmiset kokevat yksinäisyyttä 

Haluamme osaltamme ehkäistä ikäihmisten syrjäytymistä, sillä yksinäisyyttä ja yhteisöllisyyden kaipuuta koetaan vahvasti nykyarjessa. SPR:n yksinäisyysbarometrin mukaan jopa 61 prosenttia kyselytutkimuksen vastaajista kertoi kokevansa yksinäisyyttä ainakin muutaman kerran vuodessa, 25 prosenttia vähintään kerran kuussa, ja 10 prosenttia kertoi kokevansa yksinäisyyttä jatkuvasti. Päivittäisen yksinäisyyden tunteet korostuvat erityisesti ikääntyneen väestön keskuudessa.

– Kyllä minä tunnen yksinäisyyttä puolison pois mentyä. On vaikea selittää, miltä se tuntuu, se on selittämätöntä, pohtii yhteisön vapaaehtoisten kohtaama 83-vuotias Maire Hyvinkäältä .

Yksinäisyyden kokemus vaikuttaa ikäihmisten henkiseen ja fyysiseen terveyteen, ja siksi haluamme tarjota ikäihmisille ja vapaaehtoisille mahdollisuuksia osallistua sosiaalisiin tapahtumiin. Kymmenen vuoden aikana yhteisö on järjestänyt 752 välittämisen keikkaa ja kohdannut 53 000 ikäihmistä.

Yksinäisyyttä torjutaan myös juhlaklubin ohjelmalla. Tapahtuman esiintyjinä nähdään Meiju Suvas, Teijo Lindström, Nuoret taiturit, mieslaulajien lauluryhmä sekä Paja Band. Tapahtuman juontaa ihastuttava Katja Ståhl. Konsertti striimataan suorana kotikatsomoihin ja sitä on mahdollista seurata täältä.