Siskot ja Simot järjestää Runoluuri-tempauksen, joka tuo virkistystä ikäihmisille puhelinsoiton päästä.

Runoluuri-tempaus on puhelimitse tapahtuva, kahden ihmisen vuorovaikutuksellinen kohtaaminen runon äärellä. Puhelimessa lausuttu runo on tapa osoittaa välittämistä ikäihmisille aikana, jolloin emme pääse kohtaamaan kasvotusten.

Runohetkeä voi toivoa itselleen ikäihminen, joka kaipaa arkeensa ripauksen lyriikkaa. Runotuokion voi tarjota myös omalle ikääntyneelle vanhemmalle, isovanhemmalle, ystävälle tai läheiselle runolahjakortin muodossa.

– Runoluuri ei ole varsinainen toiverunopuhelin, vaan vapaaehtoinen esittää runon ikäihmisen toivomasta teemasta. Vapaaehtoisen runopankistamme valitsema ja lausuma runo on tapa kohdata runon kuulija etäyhteydellä ja saada aikaan vuorovaikutusta, jonka toivomme ilahduttavan molempia osapuolia, kertoo toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Vapaaehtoiseksi runopuhelun soittajaksi voi ilmoittautua keikkakalenterissamme kuka tahansa aiheesta kiinnostunut, eikä vapaaehtoinen tarvitse erityisiä runonlausuntataitoja. Vapaaehtoiset ohjeistetaan tehtävään, ja heidän käytössään on Siskojen ja Simojen sekä asiantuntijoiden koostama Runopankki, johon saa pääsyn ilmoittautumisen jälkeen.

Ikäihmiset, jotka toivovat itselleen runopuhelua, voivat ilmoittautua mukaan puhelimitse numeroon 09 3152 4400 (puhelun hinta: pvm/mpm). Ilmoittautumisia voi soittaa puhelimitse 6.4.–12.5. ma–to klo 9–12. Runoa voi toivoa seuraavista teemoista: ilo ja onni, isänmaa, luonto, perhe ja koti tai rakkaus ja ystävyys. Puhelinsoitolle voi toivoa myös sopivaa ajankohtaa. Runotoive otetaan vastaan itse ikäihmiseltä. Mikäli halutaan lahjoittaa puhelu läheiselle, hänelle voidaan toimittaa lahjakortti, jonka avulla hän voi soittaa itse toiveen runopuhelusta.

Runoluuri tuo iloa poikkeuksellisena aikana ja tarjoaa mieltä lämmittävän hetken luurin molemmissa päissä.

Sanotaan se siis runolla: Minä välitän!

Seuraa kampanjaa somessa ja osallistu: #runoluuri #kosketarunolla

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Eero Väisänen, puh. 050 545 3145, eero.vaisanen@siskotjasimot.fi
yhteisökoordinaattori Sari Turpeinen, puh. 050 544 5266, sari.turpeinen@siskotjasimot.fi