Joulupostia ikäihmisille -kampanja on tuonut valoa kymmenien tuhansien ikääntyneiden jouluun jo vuosien ajan. Tee rakastettu kampanja mahdolliseksi tänäkin jouluna!

Suuren suosion saanut Joulupostia ikäihmisille -kampanja on vaarassa jäädä tänä jouluna toteutumatta. Luovan välittämisen yhteisöllämme ei ole tänä vuonna rahoitusta kampanjan toteuttamiseen, mutta haluamme silti mahdollistaa ikäihmisille iloisen joulun. Sitä varten tarvitsemme sinun apuasi.

Joulupostia ikäihmisille -kampanja on toteutettu jo yhdeksänä vuonna. Kampanjassa vapaaehtoiset tekevät ja kirjoittavat joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Viime vuonna kampanjassa oli mukana 114 paikkakuntaa, joissa kortteja kertyi 110 000 kappaletta. Kampanja sai valtavasti kiitosta sekä korttien vastaanottajilta että tekijöiltä.

– Saimme seniorikeskukseemme suuren määrän joulukortteja, joiden vastaanotto oli koskettava. Eräs asiakas liikuttui silminnähden lapsen tekemästä kortista ja painoi sen rintaansa vasten. Kyyneleet tulivat meillä molemmilla silmäkulmiin, kuvailee Helsingin Kustaankartanon seniorikeskuksen kulttuuriohjaaja Emilia Högström.

Vaikka kortit kulkeutuvat tuntemattomalta vapaaehtoiselta tuntemattomalle ikäihmiselle, joulutervehdyksiä tehdään tunteella ja henkilökohtaisesti. Pieni jouluinen muistaminen koskettaa syvästi yksinäistä ikäihmistä: olemme kuulleet, että joulukortin kanssa on menty jopa nukkumaan. Joulutervehdys lievittää palvelutalossa asuvan yksinäisyyttä ja tuo tunteen siitä, ettei häntä ole unohdettu.

Mitä enemmän lahjoituksia kertyy, sitä suurempi kampanja saadaan aikaiseksi ja yhä useampi ikäihminen pääsee iloitsemaan ikiomasta joulukortista. Myös yritykset voivat osallistua lahjoittamalla joulukorttirahat hyvään tarkoitukseen.

Tule mukaan mahdollistamaan jouluilo ikäihmisille – etenkin heille, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Joillekin ikääntyneille tämä joulumuistaminen saattaa olla ainoa laatuaan ja sitäkin merkittävämpi karkottamaan yksinäisyyttä.

Tee rakastettu kampanja mahdolliseksi tänäkin vuonna. Pienikin lahjoitus on korvaamattoman tärkeä. Voit auttaa myös jakamalla keräystä ja kannustamalla muita mukaan auttamaan. Kiitos, että välität!

AUTA LAHJOITUKSELLA >