Porvoolainen Päivi Koskelainen on valittu Vuoden Siskoksi. Siskot ja Simot -yhteisö myöntää Vuoden Sisko tai Simo -tunnustuksen vuosittain yhteisön vapaaehtoiselle aktiivisesta ja innostavasta toiminnasta yhteisössä.

Vuoden Tsempparina Siskot ja Simot palkitsi keravalaisen Mikko Raunion. Tunnustus myönnetään henkilölle, joka on edistänyt aktiivisesti yhteisön toimintaa paikkakunnallaan.

Päivi Koskelainen on toiminut Siskojen ja Simojen vapaaehtoisena Porvoossa parin vuoden ajan. Hän on ilahduttanut ikäihmisiä erilaisilla välittämisen keikoilla palvelutaloissa. Keväällä ja kesällä Koskelainen oli mukana antamassa vapaaehtoista kauppa-apua Porvoossa. Siskojen ja Simojen vapaaehtoisena Koskelainen on tänä vuonna vienyt myös ikääntyneitä ulos, haravoinut pihoja ja leiponut ja lahjoittanut leivonnaisia Porvoon palvelutalojen asukkaille.

– Arvostan tunnustusta paljon. Se tuo lisää intoa tehdä vapaaehtoistoimintaa, Päivi Koskelainen sanoo.

– Pop up -vapaaehtoistoiminta on erinomainen tapa tehdä vapaaehtoistyötä. Se sopii myös niille, jotka eivät voi sitoutua vapaaehtoistoimintaan esimerkiksi viikoittain, Koskelainen sanoo.

Keravalainen Mikko Raunio saa Vuoden Tsemppari -tunnustuksen aktiivisuudestaan kauppa-avun vapaaehtoisena. Raunio liittyi Keravan kauppa-apurinkiin ensimmäisten joukossa maaliskuussa ja jatkoi avun antamista aina elokuun loppuun asti kauppa-avun päättymiseen saakka. Raunio teki Keravalla eniten kauppa- ja apteekkiapukeikkoja ja tarjosi osaamistaan myös toimintamallin kehittämiseen. Keravalaisten avunsaajien keskuudessa luotettavaa kauppa-avun antajaa kutsutaan aarteeksi.

Siskot ja Simot lahjoitti molemmille palkituille kunniakirjan, ansiomitalin ja pienen lahjan.