Savonlinnan Siskojen ja Simojen Nuorta välittämistä -hankkeesta tehtiin dokumentaarinen lyhytelokuva, joka on nyt kaikkien katsottavissa.

Keväällä 2022 Siskot ja Simot toteutti Savonlinnassa hankkeen, jonka tavoitteena oli tuottaa antoisia kohtaamisia ikäihmisten ja nuorten välillä, vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä ja tarjota nuorille tilaisuuksia osallistua pop up -vapaaehtoistoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.
Savonlinnan Mertalan koulun 9. musiikkiluokan opettaja Johanna Silvennoinen otti hankkeen ilolla vastaan. Niin tekivät myös musiikkiluokan oppilaat, jotka alkoivat heti suunnitella toivelaulukonserttia palvelutalo Karpalokodin asukkaille. Projektiin innostuivat mukaan myös 5.–6. musiikkiluokan oppilaat.

Vastaanotto Karpalokodilla oli lämmin ja ilahtunut. Paikalla oli lähes 30 Karpalokodin asukasta ja päiväryhmäläistä sekä hoitajia.

Vaikka pientä jännitystä oli ilmassa, oppilaat esiintyivät upeasti. Palvelutalon asukkaat taputtivat ja eläytyivät ikivihreisiin lauluihin, kuten Reijo Taipaleen Satumaa-kappaleeseen. Koskettava konsertti sai monen katsojan pyyhkimään silmistään ilon kyyneleitä. Palvelutalon asukkaat tunsivat tulleensa nähdyiksi ja kohdatuiksi, kun toivelaulukeikka järjestettiin varta vasten heille. Toukokuisen palvelutalokonsertin jälkeen oppilaat kutsuivat vastavuoroisesti palvelutalon asukkaat oman koulunsa kevätjuhlan konserttiin.

Suurin osa nuorista osallistui vapaaehtoistoimintaan ensimmäistä kertaa. Tempaus sai todella positiivista palautetta ja lähes kaikki nuoret sanoivat jälkikäteen, että haluaisivat osallistua vapaaehtoistoimintaan uudelleen.

– Oli ihanaa nähdä vanhusten hymyilevän ja soittavan mukana, eräs nuori sanoi.

Oppilaiden harjoituksissa, toivelaulukeikalla ja kevätkonsertissa oli mukana kuvaaja Vili Väkeväinen, joka dokumentoi hankkeen etenemistä. Siskojen ja Simojen Savonlinnan toimintakoordinaattori Satu Ritsilä ohjasi ja editoi videomateriaalista lyhytelokuvan. Valmis lyhytelokuva on nyt kaikkien katsottavissa Siskojen ja Simojen Youtube-kanavalla.

Katso Nuorta välittämistä -elokuva nyt! >