Syyskuussa alkanut Luovasti liikkeelle yhdessä -hanke innostaa ikäihmisiä ja vapaaehtoisia yhteisiin pop up -liikkumistuokioihin Helsingissä.

Luovasti liikkeelle yhdessä -hanke sai alkunsa halusta edistää ikääntyneiden liikkumista ja sosiaalista vuorovaikutusta yli sukupolvien. Luovissa liikkumiselämyksissä nautitaan yhdessäolosta muiden ikäihmisten sekä Siskojen ja Simojen vapaaehtoisten kanssa.

Hankkeen aikana toteutetaan liikkumista ja kulttuuria yhdistäviä pop up -tapahtumia Helsingissä Roihuvuoren ja Etelä-Haagan alueilla yhteistyössä vapaaehtoisten, alueen seniorikeskusten palvelukeskustoiminnan sekä muiden yhteistyötahojen kanssa.

Tapahtumien sisältö on monipuolista. Luvassa on muun muassa hauskaa luontoliikkumista ja musiikkikonsertteihin yhdistettyä harjoittelua. Hanketta koordinoi terveystieteiden maisteri, fysioterapeutti ja sertifioitu personal trainer Tuija Laine.

– Tavoitteenamme on tuottaa ikääntyneille ja vapaaehtoisille merkityksellisiä, kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia elämyksiä, joissa huomioidaan jokaisen osallistujan toimintakyky, Laine kertoo.

Liikkumisella ei voi ehkäistä ikääntymistä, mutta se ylläpitää toimintakykyä ja auttaa valtavasti jokapäiväisessä jaksamisessa. Liike on paras pilleri jokaiselle. Kaikki liikkumistuokioihin osallistuneet voivat osallistua innostavaan arvontaan seuraamalla omaa liikkumistaan. Osallistuneiden kesken arvotaan yksi noin tunnin mittainen yksilöllinen liikkumisneuvonta koordinaattori Tuija Laineen ohjauksessa.

Liikkumis- ja kulttuurituokiot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ensimmäiset pop up -tuokiot järjestetään Helsingin Roihuvuoren ja Riistavuoren seniorikeskusten lähistöllä, ja niiden aiheena on luontobingo. Näihin ja tuleviin tapahtumiin voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi Keikkakalenterista.

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Tuija Laine
044 9772539
tuija.laine@siskotjasimot.fi