Hanke päättyy toistaiseksi rahoituksen päättyessä.

Luovasti liikkeelle yhdessä -hankkeessa järjestettiin toimintaa Helsingissä Munkkiniemen ja Etelä-Haagan alueilla yhteistyössä kirjastojen sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Tapahtumissa ja ryhmissä kohdattiin lähes 800 ikäihmistä ja niitä järjestettiin huikeat 101 kertaa vuosien 2022-2023 aikana.

Tapaamisten teemoja olivat muun muassa tasapaino tukevaksi, levyraatijumppa, kulttuurikävely, aivo- ja muistijumppa sekä pihapelit kuten frisbeegolf.

Osallistujat saivat tietoa toimintakyvyn ylläpidosta sekä uusia kokemuksia ja ideoita liikkumisen lisäämiseen. Tapaamisissa korostettiin myös vuorovaikutusta muiden kanssa, kuten rentoa rupattelua kahvikupin ääressä tapaamisten päätteeksi.

Osallistujien kommentit kertovat keskustelun ja toisten kiireettömän kohtaamisen merkityksellisyydestä.

– Mielenkiintoista kuulla muiden osallistujien elämänkokemuksista, totesi eräs tapaamiseen osallistunut.

 

Uutta puhtia arkeen

Hankkeen seurauksena osallistujat tutustuivat uusiin ihmisiin ja jopa ystävystyivät keskenään. Moni myös lisäsi liikunnan harrastamista ja liikkeelle lähtemistä ryhmien ulkopuolella.

– Oli suuri ilo tutustua näihin ihmisiin ja seurata kuinka ryhmissä jaettiin vinkkejä arkeen vertaisille ja kuinka kahvikupin ääressä tarinointia ei millään maltettu lopettaa.  Ihanaa kesää kaikille, iloitsee hankekoordinaattori Anne Luhtala.

Hanketta rahoitti Helsingin kaupunki ja toiminta oli osallistujilleen maksutonta.