Siskot ja Simot järjesti 14 paikkakunnalla Leivo iloa ikäihmisille -tempauksen, jossa välitettiin vapaaehtoisten tekemiä kotileivonnaisia palvelutaloissa asuville ikäihmisille.

Leivontaan haastettiin mukaan tempaukseen osallistuvien paikkakuntien asukkaita. Vapaaehtoiset leipoivat palvelutalojen ikäihmisille ystävänpäiväkahvien kanssa tarjottavia lämpimäisiä. Tempauksen tarkoituksena oli osoittaa välittämistä luovalla tavalla aikana, jolloin mahdollisuudet kasvokkaisiin kohtaamisiin ovat rajatut.

Keikkoihin osallistui yhteensä 280 vapaaehtoista kotileipojaa ympäri Suomen. Tempauksen vastaanotto oli hyvin positiivinen: ilahtuneita olivat sekä leivontaan osallistuneet vapaaehtoiset että palvelutalojen asukkaat.

– Sydän aivan pakahtuu. Kiitos vapaaehtoiset sekä Siskot ja Simot, kun ilahdutatte talomme asukkaita. Tämä ystävänpäiväyllätys oli jotain uskomatonta, sosiaaliohjaaja Hanna Paunonen Helsingin Töölön seniorikeskuksesta kertoo.

Eri paikkakuntien palvelutaloissa leipomuksista pääsi nauttimaan yhteensä lähes 1400 ikäihmistä. Ystävänpäivän leivonnaisia toimitettiin palvelutaloihin yhteensä noin 500.

– Tempaus oli välittämisen kiertotaloutta parhaimmillaan, ja osoitti, että meissä suomalaisissa on edelleen talkoohenkeä, jolla olemme valmiita ilahduttamaan ikääntyneitä tuntemattomia lähimmäisiä. Olemme kiitollisia onnistuneiden leivontatalkoiden hienosta tuloksesta kaikille siihen osallistuneille ja sitä tukeneille, kertoo Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Eero Väisänen, puh. 050 545 3145 eero.vaisanen@siskotjasimot.fi
yhteisökoordinaattori Sari Turpeinen, puh. 050 544 5266, sari.turpeinen@siskotjasimot.fi