Yhteisön perustaja ja toiminnanjohtaja Eero Väisänen kirjoittaa blogissa yhteisön toiminnan kymmenestä ensimmäisestä vuodesta.

Kun yrittäjän työni ohessa käynnistin yhteisömme toiminnan Järvenpäässä vuonna 2013, en osannut ajatella, mitä kaikkea on edessä. Vaikka toiminnan visiona jo silloin oli näky Suomesta välittämisen ja vastuullisuuden yhteiskuntana, en tiennyt, kuinka lyhyt aika kymmenen vuotta lopulta on. Siinä ajassa toimintamme on laajentunut 23 paikkakunnalle.

Vuosien aikana on koettu monia ilon ja onnen hetkiä yhteisissä vapaaehtoisten siskojen ja simojen ja ikäihmisten välisissä kohtaamisissa. Koska toimintaamme ei ole tarvinnut sitoutua, välittämisen keikoille on saatu sellaisia ihmisiä, jotka eivät muuten osallistuisi vapaaehtoistoimintaan.

Mukana on ollut eri-ikäisiä vapaaehtoisia, myös lapsia ja nuoria ikäihmisiä kohtaamassa. Yhdessä on ulkoiltu, laulettu, tanssittu, nautittu kakkukahveista, kaverikoirista, haravoitu pihoja, muisteltu menneitä aikoja ja koettu muita mukavia hetkiä, koska hauskuus ei ole haitta vapaaehtoishommissa.

Kymmenen vuoden aikana on järjestetty 752 välittämisen keikkaa, joissa ikäihmisten kohtaamiskertoja on ollut yli 52.000 ja vapaaehtoiskertoja lähes 14.000. Lisäksi joulukorttikampanjoissa on jaettu yli 403.000 joulukorttia ikäihmisille eri puolilla Suomea, ja kortintekijöinä on ahkeroinut 80.000 vapaaehtoista päiväkodeissa, kouluissa, työpaikoilla ja kodeissa.

Isojen lukujen taakse kätkeytyy paljon työtä, jota ovat tehneet niin hienot vapaaehtoiset kuin toimintaa koordinoivat työntekijät. Ilman heitä yhteisömme ei olisi onnistunut tavoitteissaan. Ilahduttavaa on ollut, että toiminta on koettu merkitykselliseksi ja tärkeäksi, iloa ja hyvää mieltä tuottavaksi.

Myös yhteistyökumppanit ja palveluntuottajat ovat antaneet kiitosta ikäihmisiä ilahduttavasta toiminnasta. 
Positiivinen palaute kertoo, että yhteisömme luo välittämisen kulttuuria koko yhteiskuntaan.

Matkan varrella on ollut myös raskaita päiviä ja pettymyksen hetkiä, jolloin avuksi on tullut intohimo, sisu ja usko yhteiseen asiaan. Uskon vahvistukseen on tarvittu myös suuntaa, positiivinen tulevaisuuskuva ja selkeät tavoitteet. Innostusta on myös mukavampi jakaa kuin epätoivoa. Yhteisön toiminnan käynnistäminen ja laajentaminen on ollut myös inspiroiva johtamishaaste, joka on pitänyt yllä omaa motivaatiotani.

Uskon Esa Saarisen tavoin siihen, että meissä ihmisissä on enemmän hyvää kuin näkyy päällepäin. Jaan myös jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlundin ajatuksen siitä, että ihmisenä oleminen on joukkuelaji.

Yhteisömme toiminnan perusajatus on toimia välittämisen kansanliikkeenä, hyvän esiintuomisen mahdollistajana. Tässä liikkeessä on tilaa kaikille toimia yhdessä toisten ja yhteiseksi hyväksi sekä samalla omaksi hyväksi.

Isot lämpimät kiitokset kaikille eri tavoin toimintaan osallistuneille ja toimintaa muuten tukeneille.
Kymmenen ensimmäistä vuotta on ollut hieno yhteinen matka.

 

Siskot ja Simot järjestää juhlavuotensa kunniaksi ulkoilukeikan 18 eri toimintapaikkakunnalla 22.-25.3.2023.

Ilmoittaudu mukaan ikäihmisten ulkoiluseuraksi iloiselle juhlavuoden Välittämisen keikalle! >