Yhteisömme toiminnan 10-vuotisjuhlavuosi on päättymässä, ja on yhteenvedon aika.

Vuoden alkaessa koronapandemia vaikutti vielä jossain määrin toimintaan, mutta rajoitukset poistuivat nopeasti myös ihmisten mielistä. Tänäkin vuonna vapaaehtoiset siskot ja simot ovat ulkoilleet, laulaneet, tanssineet ja kahvitelleet yhdessä ikäihmisten kanssa ja haravoineet lehtiä heidän pihoiltaan sekä kutoneet neuleita ja leiponeet heille.

Toukokuussa yhteisön 10-vuotisjuhlaklubilla kohtasivat toisiaan ikääntyneet, vapaaehtoiset ja kutsuvieraat. Tilaisuuden ohjelma muistutti ylisukupolvisten kohtaamisten merkityksestä ja siitä toimintamme perusperiaatteesta, että jokainen meistä on arvokas ja saa olla mukana – iästä ja kunnosta huolimatta.

Tänä vuonna on ollut erityinen ilo tehdä hyvää yhteistyötä Lottasäätiön kanssa, jonka tuki on auttanut meitä vauhdittamaan koululaisten ja ikäihmisten kohtaamista. Oppilaat ovat kohdanneet pikkusiskoina ja -simoina ikäihmisiä eri oppituntien teemojen merkeissä. Yhteistä iloa on saatu aikaan leivonnaisilla, musiikilla, korteilla, ulkoiluilla ja muilla mukavilla oppitunteihin sopivilla teemoilla.

Luovan välittämisen yhteisönä käänsimme loppuvuodesta kohtaamisen idean myös toisin päin, kun ikäihmiset kohtasivat lapsia pop up -mummolassa. Tapahtuman palaute kertoi kohtaamisten laadusta ja molemmin puolin koetusta ilosta. ”Äiti, voidaanko mennä huomennakin mummolaan?”.

On ollut hienoa havaita se innokkuus, jolla vapaaehtoiset ovat olleet mukana toiminnassa kohtaamassa ja ilahduttamassa ikäihmisiä. Vapaaehtoisten palautteet kertovat siitä, että toiminta on koettu merkitykselliseksi, tärkeäksi ja yhteisölliseksi.

Olemme panostaneet kuluneena vuonna myös välittämisen kansanliikkeen idean kehittämiseen, ja se jatkuu ensi vuonna uudella tavalla.

Kiitän lämpimästi hienoja vapaaehtoisia aktiivisuudesta ja toiminnan tukijoita hyvästä yhteistyöstä!
Rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta!

Eero Väisänen
toiminnanjohtaja