Jo yhdettätoista kertaa järjestettyyn valtakunnalliseen joulukorttikeräykseen urakoitiin huikeat 90 000 korttia. Monelle ikäihmisille joulutervehdys oli ainoa laatuaan.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 13.11. – 4.12.2023. Korttikeräykseen osallistui ennätykselliset 137 paikkakuntaa Loviisasta Posiolle.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia, kokea yhteisöllisyyttä ja levittää jouluiloa ympärilleen, Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Vaikka kortti kulkeutui tuntemattomalta tuntemattomalle, joulutervehdyksiä tehtiin tunteella ja henkilökohtaisesti. Kortit ovat koskettaneet syvästi saajiaan ja moni ikääntynyt on asettanut kortin näkyvälle paikalle.

Joulukortin vastaanottaminen tuo iloa, lämpöä ja mukavan tunteen siitä, että joku on muistanut. Hieno kampanja, kertoo Attendo Lähteenpuiston asukas Sirkka-Liisa.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Korttikeräykseen osallistuivat kaikenikäiset, ja monelle perheelle ja yhteisölle osallistumisesta on tullut jo odotettu perinne.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan kumppaneita olivat paikallisten yhteistyötahojen lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena.