Siskojen ja Simojen Savonlinnan Nuorta välittämistä -hanke huipentui Mertalan koululaisten järjestämään toivelaulukonserttiin palvelutalossa.

Mertalan koulu oli täynnä hulinaa toukokuisena aamuna: 5.–6. ja 9. musiikkiluokkien oppilaat ja opettajat Johanna Silvennoinen ja Taru Raikisto pakkailivat soittimia tulevaa toivelaulukeikkaa varten ja valmistautuivat kohtaamaan palvelutalo Karpalokodin ikääntyneitä asukkaita.

Vastaanotto Karpalokodilla oli lämmin ja tilat oli järjestelty valmiiksi konserttia varten. Paikalla oli lähes 30 Karpalokodin asukasta ja päiväryhmäläistä sekä hoitajia.

Vaikka pientä jännitystä oli ilmassa, oppilaat esiintyivät upeasti. Palvelutalon asukkaat taputtivat ja eläytyivät ikivihreisiin lauluihin, kuten Reijo Taipaleen Satumaa-kappaleeseen. Koskettava konsertti sai monen katsojan pyyhkimään silmistään ilon kyyneleitä. Palvelutalon asukkaat tunsivat tulleensa nähdyiksi ja kohdatuiksi, kun toivelaulukeikka järjestettiin varta vasten heille.

– Oppilaat olivat reippaita ja toivat paljon iloa palvelutalon asukkaille. Heistä oli mukavaa käydä piristämässä ikäihmisiä, ja he pohtivat, että juuri tällaista palvelutalon asukkaat kaipaavat arkeensa, Siskojen ja Simojen Savonlinnan toimintakoordinaattori Satu Ritsilä kertoo.

Konsertti huipentui siihen, kun nuoret ohjasivat ikäihmisiä soittamaan ukulelejä musiikin tahtiin. Viimeinen kappale soitettiinkin yhdessä koululaisten kanssa. Asukkaat nauttivat tästä silminnähden.

Karpalokodin palvelupäällikkö Teija Ronkanen toivotti Mertalan koululaiset tervetulleiksi heille milloin vain, joten yhteistyö palvelutalon ja nuorten kesken tulee jatkumaan hankkeen jälkeenkin. Nuorta välittämistä -hankkeesta on tulossa myös lyhytelokuva, joka julkaistaan Siskojen ja Simojen viestintäkanavilla kesän aikana.