Suomen iloisin ja suurin joulukorttikampanja keräsi peräti 146 185 joulukorttia ikääntyneille ympäri maan. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020 yhtä aikaa 117 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. He ovat ilahtuneet ja yllättyneetkin saamistaan jouluntoivotuksista.

Kampanja järjestettiin ensi kertaa maanlaajuisesti. Tavoitteena oli kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin sekä terveyskeskusten vuodeosastoille. Kortteja on lähetetty kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös muutamiin naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa lähimmäisiä ja kokea yhteisöllisyyttä. Kansalaisissa on paljon välittämisen potentiaalia, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kajaanissa kerättiin yli 4 000 joulukorttia. Kortteja kertyi niin paljon, että niitä on jaettu myös naapurikuntiin Hyrynsalmelle, Ristijärvelle ja Suomussalmelle sekä laajasti kaikenlaisten asumispalvelujen asiakkaille.

– On ollut ihanaa kokea tämän kampanjan tuoma positiivinen fiilis muuten niin haasteellisena aikana. Kajaanissa on koettu mahtavaa yhteisöllisyyttä: kaupunkilaiset olivat suurella sydämellä mukana. Korttien tekijöiden sydämissä ovat olleet yksinäiset ikäihmiset, joita muistetaan kampanjan ansiosta lähikuntia myöten, Kajaanin kaupungin tapahtumasihteeri Satu Pyykkönen sanoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Kampanjan suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa myös korttikeräykseen.

– Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 117 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Lisää tietoa kampanjasta ja sen tuloksista ja tunnelmista kampanjan sivuilla siskotjasimot.fi/joulupostia

Lisätiedot:
Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 0505453145
Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen sari.turpeinen@siskotjasimot.fi / 0505445266