Kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille kerätään joulukortteja 117 paikkakunnalla.

Kaikkien aikojen iloisin joulukampanja alkoi maanantaina 16.11. yli sadalla paikkakunnalla. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020 yhtä aikaa 117 paikkakunnalla. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Kampanjan tarkoituksena on jakaa jouluiloa ikäihmisille – etenkin heille, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kampanjan avulla tuntemattomia ikäihmisiä voi nyt koskettaa kortilla, kun mahdollisuudet yhdessäoloon ovat rajatut.
– Kampanjan tavoitteena on kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä. Samalla haluamme tuoda yhteisöllisyyden kokemuksia kortin tekijöille ja edistää välittämisen kiertotaloutta, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa

Kampanjaan voi osallistua

  • tekemällä joulukortin ja
  • toimittamalla sen keräyspisteeseen 16.11.–11.12.2020

Joillakin paikkakunnilla joulukortteja voi myös postittaa. Keräyspisteiden sijainnit, postitusosoitteet ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät kampanjan verkkosivuilta siskotjasimot.fi/joulupostia

Joulukortteja tehdään monilla kampanjapaikkakunnilla myös joulukorttipajoissa. Niitä järjestetään muun muassa kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla ja harrastuksissa.

Helsingin kaupunki on näkyvästi mukana kampanjassa.
– Helsingin kaupunki on lähtenyt ilolla mukaan tähän lämminhenkiseen kampanjaan. Keräämme joulukortteja senioripalveluiden asiakkaille esimerkiksi asumispalveluihin ja kotihoitoon, joissa odotetaan jo innolla joulupostia, Helsingin kaupungin vapaaehtoistoiminnan kehittämisasiantuntija Eliisa Saarinen kertoo.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat 117 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kampanjan verkkosivut: siskotjasimot.fi/joulupostia

Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia #berörmedkort #julpost

Lisätiedot:
Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 0505453145
Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen sari.turpeinen@siskotjasimot.fi / 0505445266

Juttua päivitetty 8.12.2020. Päivitetty kampanjassa mukana olevien paikkakuntien määrä sekä joulukorttien keräystä Helsingissä koskevia tietoja.