Nurmijärvellä vuosi sitten käynnistynyt AKSELI-toiminta jatkuu hyvässä yhteishengessä. AKSELI on yli 60-vuotiaille miehille mahdollisuus kokoontua yhteen, tutustua toisiinsa ja jakaa kokemuksiaan luottamuksellisessa ilmapiirissä. Miesporukat tapaavat samalla kokoonpanolla yhden kauden ajan. Aiemmista AKSELI-ryhmistä on jo syntynyt yksi yhteinen ryhmä, jossa miehet jatkavat toistensa tapaamista, koska haluavat jatkaa hyvin alkanutta juttua.

Tämän syksyn uudet ryhmät aloittivat elokuussa, ja miehet ovat tulleet niin hyvin tutuiksi keskenään, että porina alkaa heti tavatessa. Klaukkalan ryhmän päämaja on kirjaston ryhmätilassa, Rajamäellä tavataan paikallisessa kahvilassa. Vaikka kaikille tapaamisille miehet ovat yhdessä suunnitelleet aiheet ja ohjelmat, ilman niitäkin menisi kahden tunnin kokoontuminen kuin siivillä, sillä puhuttavaa on paljon ja tutussa porukassa voi keskustella vapaasti kaikesta, mikä mieltä painaa sekä kaikesta, mikä valoa tuo.

Tutussa porukassa voi puhua luottamuksellisesti

Kaikilla AKSELI-miehillä on yksilölliset taustat, kokemukset ja elämäntilanteet, mikä on suuri rikkaus. Porukassa voidaan olla eri mieltäkin, mutta aina toisia kunnioitetaan. Miehille on tärkeää, että AKSELI-porukassa voi rennosti jutella omanikäisten miesten kanssa. He arvostavat sitä, että porukassa on erilaisia miehiä. “On kiva tutustua erilaisiin ihmisiin. Se rikastuttaa elämää.” Vaikka omassa arjessa olisikin riittämiin touhuttavaa, AKSELI-porukka tuo hyvää vaihtelua arkeen. “On hyvä syy poistua kotoa välillä.” “Sosiaaliset kontaktit virkistää.”

Ryhmissä on puhuttu avoimesti elämän vastoinkäymisistä ja omista virheistä. On myös porukalla suunnattu ajatukset tulevaan ja mietitty, miten voisi arkeaan rikastuttaa. Joskus voi olla vähemmän virkeitä päiviä, ja silloin voi olla ihan vain kuuntelijan roolissa, mikä on hyvin tärkeää sekin. AKSELI-ryhmiin voi tulla juuri sellaisena kuin on.

”No kyllähän kaikki tuollainen tekeminen sitä omaa rutiinia katkaisee mukavasti. Mulle on tärkeää myös, että istutaan vaan ja tietenkin juodaan kahvit yhdessä. Siinä sitten parannetaan maailmaa.. On mukavaa kuulla toisten mielipiteitä ja kyllä ne meidän keskustelut rönsyilee, että ei olla ikinä tuppisuina istuttu siellä.”

Tänä syksynä ryhmissä on keskusteltu paljon elämästä – menneestä, nykyisestä ja tulevasta. Terveys on aihe, joka puhuttaa paljon. Miehet ovat pyynnöstään saaneet ammattilaiselta opastusta 60+ kunnon ylläpitämisestä ja liikkumisesta ja yksi ryhmä kävi uimahallilla ja kuntosalilla äijäjumppaamassa. Toinen ryhmä on laittanut porukalla ruokaa ammattikokin opastuksella. Historiaan on tutustuttu reissuilla Ilmailu- ja Panssarimuseoihin. Aivosoluille saatiin vipinää vierailuilla Tiedekeskus Heurekaan ja Ilmatieteenlaitoksen observatorioon. Musiikki on monia yhdistävä aihepiiri ja ryhmissä on kuunneltu musiikkia ja saatu aiheesta ryhmäläisen esittelykin. Ja joka tapaamisella vaihdetaan kuulumiset ja nautitaan kupilliset kuumaa hyvässä seurassa, omassa porukassa.

Tammikuussa 2024 alkavat uudet ryhmät Nurmijärven Klaukkalassa ja Rajamäellä.

Toiminta on maksutonta ja poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Tervetuloa mukaan!

Seuraa ilmoittelua AKSELIN verkkosivuilla >  ja Facebookissa Nurmijärven Siskot ja Simot -sivulla!

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä Satuun ja kysyä lisätietoja!

044-2305808 tai satu.kauppinen@siskotjasimot.fi

 

Lämpimin tervehdyksin,

Satu Kauppinen

AKSELI-projektityöntekijä