Runoluuri on päättynyt.

Runoluurin kautta soitettiin lähes 300 runopuhelua ikäihmisten iloksi. Lämmin kiitos vapaaehtoisille ja runojen tilaajille!

#Kosketarunolla

Meidän tulisi sanoa toisillemme,
ei anteeksi, kun tönäisin
vaan kiitos kun kosketit.

Eeva Kilpi

Saako runous sydämesi sykkimään? Kaipaatko kohtaamista yli sukupolvien? Tule mukaan Runoluuriin!

Siskot ja Simot järjestää Runoluuri-tempauksen, joka on puhelimitse tapahtuva, kahden ihmisen vuorovaikutuksellinen kohtaaminen runon äärellä. Puhelimessa lausuttu runo on tapa osoittaa välittämistä ikäihmisille aikana, jolloin emme pääse kohtaamaan kasvotusten.

Maksuttoman runopuhelun voi tilata tutulle ikäihmiselle, joka kaipaa arkeensa ripauksen lyriikkaa. Puhelun soittajana toimii Siskojen ja Simojen vapaaehtoinen.

Voit tilata itsellesi tai tutulle ikäihmiselle runopuhelun numerosta 09 3152 4400 (puhelun hinta: pvm/mpm). Runotilauksia voi soittaa puhelimitse 6.4.–12.5. ma–to klo 9–12. Varmistathan ennen tilaamista, että ikäihminen, jolle tilaat runopuhelun, on tietoinen puhelusta. 

Voit tilata runon seuraavista teemoista: ilo ja onni, isänmaa, luonto, perhe ja koti tai rakkaus ja ystävyys. Puhelinsoitolle voi toivoa myös sopivaa ajankohtaa.

Runotuokion voi tarjota myös omalle ikääntyneelle vanhemmalle, isovanhemmalle, ystävälle tai läheiselle runolahjakortin muodossa. Voit tulostaa runolahjakortin täältä!

Mikäli sen sijaan haluat ilmoittautua vapaaehtoiseksi runopuhelun soittajaksi, voit tehdä sen keikkakalenterissamme. Kaikki vapaaehtoiset ohjeistetaan tehtävään ja heidän käytössään on Siskojen ja Simojen sekä asiantuntijoiden koostama runopankki, johon saa pääsyn ilmoittauduttuaan mukaan. Sinun ei tarvitse olla mestaritulkitsija tai riiminiekka, vaan kohtaamisen ilo riittää.

Runoluuri tuo iloa poikkeuksellisena aikana ja tarjoaa mieltä lämmittävän hetken luurin molemmissa päissä.

Sanotaan se siis runolla: Minä välitän!

Seuraa kampanjaa somessa ja osallistu: #runoluuri #kosketarunolla

LÄS PÅ SVENSKA: DIKTLUREN

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi