#Berörmeddikt

Vi borde säga åt varandra,
inte förlåt, att jag knuffade
utan tack för att du rörde.

Eeva Kilpi

Får poesi ditt hjärta att klappa? Längtar du efter bemötanden utan generationsgränser? Kom med i Diktluren!

Siskot ja Simot ordnar en Diktlur händelse som sker per telefon och där två mänskor bemöter varandra i en interaktion i form av dikt. En dikt som läses upp i telefon är ett sätt att visa omsorg åt en åldring under en tid då vi inte kan mötas personligen.

Samtalet rings av en frivillig för Siskot ja Simot. Alla åldringar som vill ha lite poesi i sin vardag kan önska sig en dikt. Man kan också bjuda någon på en poesistund i form av ett poesi presentkort, sin egen föråldrade förälder, far eller morförälder, vän eller annan närstående. Du kan skriva ut ett poesi presentkort på vår webbsida och skicka det till någon som står dig nära.

Du kan anmäla dig som frivillig att ringa poesisamtal från och med den 18.3. på vår händelsekalender. Alla frivilliga kommer att bli instruerade inför uppdraget. Efter att ha anmält sig kommer frivilliga att få tillgång till en diktbank som Siskot ja Simot sammanställt i samarbete med olika experter. Du behöver inte vara någon virtuos som diktläsare eller rimkonstnär utan det räcker att du finner glädje i bemötanden.

Ifall du däremot vill önska dig ett poesisamtal kan du anmäla dig genom att ringa oss på numret 09 3152 4400. Du kan anmäla dig per telefon under tiden 6.4. – 12.5. må-to kl. 9-12. Du kan önska dig en dikt bland följande teman; glädje och lycka, fosterland, natur, familj och hem eller kärlek och vänskap. Du kan också önska dig ett för dig lämpligt tillfälle för samtalet.

Poesi hör till våren och för med sig glädje under en exceptionell tid. Diktluren erbjuder båda parterna en stund som värmer hjärtat länge.

Låt oss säga det med en dikt: Jag bryr mig!

Följ kampanjen i sociala medier och delta: #runoluuri #kosketarunolla #diktlur #berörmeddikt

Anmäla dig som frivillig