19 paikkakunnalla järjestetyt leivontatalkoot veivät ystävänpäivän iloa palvelutaloissa asuville ikäihmisille.

Leivontaan haastettiin mukaan tempaukseen osallistuvien paikkakuntien asukkaita. Vapaaehtoiset leipoivat palvelutalojen ikäihmisille ystävänpäiväkahvien kanssa tarjottavia lämpimäisiä. Tempauksen tarkoituksena oli osoittaa välittämistä luovalla tavalla aikana, jolloin mahdollisuudet kasvokkaisiin kohtaamisiin ovat rajatut. 

Leivontatempaukseen osallistui yhteensä 407 vapaaehtoista kotileipojaa. Tapahtuman vastaanotto oli hyvin positiivinen: ilahtuneita olivat sekä leivontaan osallistuneet vapaaehtoiset että palvelutalojen asukkaat.

– Lähdin mielelläni mukaan tuottamaan hyvää mieltä. Halusin luoda vanhuksille tunteen, että heitä ole unohdettu. He ovat mielessä ja sydämessä, vaikka heitä ei pääsekään tapaamaan, kertoo leivontatalkoisiin osallistunut Riikka Laitilasta.

Eri paikkakuntien palvelutaloissa leipomuksista pääsi nauttimaan lähes 2300 ikäihmistä. Ystävänpäiväleivonnaisia toimitettiin palvelutaloihin yhteensä noin 700.

– Tempaus oli välittämisen kiertotaloutta parhaimmillaan, ja osoitti, että meissä suomalaisissa on edelleen talkoohenkeä, jolla olemme valmiita ilahduttamaan ikääntyneitä lähimmäisiä. Olemme kiitollisia onnistuneiden leipomistalkoiden hienosta tuloksesta kaikille siihen osallistuneille ja sitä tukeneille, kertoo Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Lisätiedot: 

toiminnanjohtaja Eero Väisänen, puh. 050 545 3145 eero.vaisanen@siskotjasimot.fi
yhteisökoordinaattori Sari Turpeinen, puh. 050 544 5266, sari.turpeinen@siskotjasimot.fi