Huippusuosioon ampaissut Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu tekemään joulukortteja kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille 14.11.–5.12.

Joulun rakastetuin korttikeräys alkaa jälleen! Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen jo kymmenennen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 14.11.–5.12.2022. Korttikeräyksessä on mukana peräti 135 paikkakuntaa Helsingistä Inariin. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Kampanjan tarkoituksena on osoittaa välittämistä ikäihmisille – etenkin heille, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Joillekin ikääntyneille tämä joulumuistaminen saattaa olla ainoa laatuaan ja sitäkin merkittävämpi karkottamaan yksinäisyyttä.

– Tänä vuonna ikäihmisiä ilahduttamassa on mukana ennätysmäärä paikkakuntia. On hienoa, että koskettaminen kortilla herättää vastakaikua eri puolilla Suomea. Uskomme myös korttien tekijöiden osallistuvan innokkaasti kampanjaan, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa

Jouluilon jakamiseen voi osallistua toimittamalla joulukortin keräyspisteeseen 14.11.–5.12. Joillakin paikkakunnilla kortteja voi myös postittaa. Keräyspisteiden sijainnit, postitusosoitteet ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä.

Joulukortteja tehdään monilla kampanjapaikkakunnilla myös joulukorttipajoissa. Niitä järjestetään muun muassa kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla ja harrastusporukoissa.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat keräyspaikkakuntien lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena. Paikallistasolla kampanjaa edistävät myös monet muut yhteisöt.

Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia #berörmedkort #julpost

Siirry Joulupostia ikäihmisille -kampanjasivulle! >

Lisätiedot:
Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 050 545 3145
Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Sari Simonen joulupostia@siskotjasimot.fi / 041 312 1979