”Kaikki Turun eläkeläiset on täällä!” toteaa ohikulkeva rouva kävellessään kohti täpötäyttä tanssilavaa. Ja siltä se tosiaan vaikuttaa kun seuraa tasaista virtaa takseja ja hymyileviä ihmisiä aurinkoisen Uittamon pihalla. Turun Siskojen ja Simojen tehotiimin koollekutsuja Satu Järvenpää briiffaa vapaaehtoiset tehtäviinsä hyvissä ajoin ja kokemuksen tuomalla varmuudella. Jokaiselle löytyy paikkansa ja jokainen paikalle saapuva toivotetaan heti portilla lämpimästi tervetulleeksi.

Mahtava yhteishenki tanssilattialla!

”Näin unta, ettei tänne tullut ketään!”. Helena Norokallion edellisenä yönä näkemä painajainen osoittautuu pian turhaksi peloksi: arviolta kuutisen sataa henkeä löysi tiensä iltapäivän välittämisen keikalle. Tapahtuman juontaja ja artisti Janiina Lehtonen käy vielä läpi ohjelman kulkua ja kuninkaallinen Kyösti Mäkimattila tekee soundchekin ennen kuin heidän sekä Ville Mäkimattilan, Jussi Lammelan ja Turo Lenton ilmoille loihtimat ensitahdit kajahtavat ja väki siirtyy tanssilattialle.

Tanssi tekee hyvää keholle ja mielelle mutta niin tekee myös aurinko. Monet paikallaolijat ihastelivat ääneen ihmisten iloisuutta ja hymyileviä suita. Aurinkoinen sää mahdollisti myös musiikista ja tanssista nauttimisen suuremmalle väkijoukolle kun sisätilojen käydessä ahtaaksi tanssikansa laittoi jalalla koreasti pihaparketin puolella.

Vapaaehtoiset Terttu, Eija ja Pirkko huokailevat, miten ihana näissä tapahtumissa on käydä. Eläkeläisinä vapaaehtoisuus on heille harrastus ja ”kaikki kaikessa”. Samalla linjalla ovat usean vuoden vapaaehtoisena toimineet Heikki ja Leo. Toiminnassa mukana oleminen saa aikaan tunteen kuulumisesta ryhmään. Leon kohdalla myös voimakkaampia tunteita on seurannut yllättäen: hän kohtasi ensimmäisellä keikallaan myös vapaaehtoisena toimineen naisen ja yhdeksän kuukauden seurustelun jälkeen pariskunta meni kihloihin!

Huikea vapaaehtoisten joukko mahdollisti mieleenpainuvat tanssit

Tanssi on vienyt miehet mennessään mutta he pysähtyvät hetkeksi miettimään vapaaehtoisuuden ristiriitaisuutta mielessään: mitäs kun tuntuu siltä, että toiminnasta saa itse enemmän kuin avustettavat? Yhdessä tulemme siihen tulokseen, ettei siinä ole mitään väärää. Vapaaehtoisuudesta saa nauttia täysillä kaikki osapuolet!