Edes Britannian kuninkaalliset häät eivät saaneet Palvelukeskus Hopeahovin asukkaita jäämään tv:n ääreen, kun Keravan Siskot & Simot tulivat taloon! Tällä kertaa asukkaita hemmoteltiin luontopolulla, tuoksuelämyksillä sekä musiikilla, tanssilla ja runonlausunnalla.

Hopeahovin elämyksien iltapäivä lauantaina 19.5. alkoi keväisellä luontopolulla. Partiolaiskaverukset Mattus ja Antoni lippukunta Kalevan Kipunoista olivat suunnitelleet kasvirasteja hopeahovilaisille. Yhdessä ihmeteltiin suloisia syreenin nuppuja ja komeasti kukkivaa tuomea. Tarinat kevätkasveista ja tuoksunäytteet kiehtoivat niin vapaaehtoisia kuin vanhuksia. Mikä saa nuoret miehet vapaaehtoistyöhön mukaan? ”Olen ollut jo monta vuonna äidin mukana näillä välittämisen keikoilla. Mukavinta on ihmisten ilahduttaminen”, Mattus virnistää.

Keravan Siskojen & Simojen toimintaryhmän Jonna Vilenius palasi Hopeahovin palvelukeskukseen iloisen luontoretkijoukon kanssa. Partiolaiset Mattus ja Antoni olivat pitämässä elämyksellisiä luontorasteja vanhuksille.

Mattuksen äitiJonna Vilenius on yksi Keravan Siskojen & Simojen toimintaryhmän kolmesta supernaisesta. Vaikka trio on päävastuussa tapahtumien suunnittelusta, yksin ei koskaan tarvitse keikkailla. Suuri osa vapaaehtoisista tulee uudestaan ja uudestaan mukaan. “Mummot ja papatkin tulevat tutuksia monille, tullaan kärryttelykavereiksi. Osa saattaa jo ovella ilmoittaa, että minä otan sitten Veikon matkaan – ja sitten ne vilahtavatkin jo ulos”, Jonna nauraa. Luontoon pääseminen on mukavaa, osalle harvinaista juhlaa.

”Kun poimimme jokaiselle kukan omaan käteen ihasteltavaksi, osa puristi kukkaa kuin arvokasta jalokiveä”, Jonna kertoo liikuttuneena.

Usein simoileva Kristiina Laine työntää tottuneesti pyörätuolia . Hän on ollut jokaisella Keravan Siskojen & Simojen välittämisen keikalla mukana: ”Tulee hirveän hyvä olo, kun pystyy antamaan toiselle jotain pientä iloa”, Kristiina kiteyttää ja heittää toiveen ilmoille: ”lisää vapaaehtoisia me kyllä aina kaivataan!”

Luontoelämysten jälkeen Hopeahovin sisäpihalla alkaa tapahtua. Paikalle kirmaavat iloisen värikkäisiin kansallispukuihin pukeutuneet Keravan kansantanssijat ovat tuttu näky Keravan palvelukodeissa. Ryhmän vetäjä Mervi Laine nauraa, että näissä välittämisen keikoissa yhdistyy heille paitsi hyvän tekeminen myös esiintymiskokemuksen kartuttaminen. Ryhmän käy ilostuttamassa lukuisissa paikoissa Keravan alueella. Tuleva vuosi on erityisen kiireinen, kun yhdistys täyttää 40 vuotta.

Keravan kansantanssijat ja retromummot vastasivat tanssi- ja musiikkielämyksistä. Retromummojen hanuristi Eevaliisa Tossavainen esitti keväisiä yhteislauluja yhdessä Laila Vuoren kanssa. 

Vauhdikkaiden pyörähdysten jälkeen on aika siirtyä kahvikuppien äärelle ruokasaliin, jossa Retromummot jo aloittelevat keikkaansa. Vuoden Vapaaehtoiseksi valittu Eevaliisa Tossavainen on viihdyttänyt vanhuksia haitarimusiikilla jo yli 27 vuotta. Duon toinen pilari, Eevaliisan entinen työkaveri Laila Vuori toimii paitsi Retromummojen stylistinä, myös laulaja ja runonlausujana. Reteän nimen duolla keksi hyvä ystävä, kun vanhusmessuille tarvittiin esiintyjää. “Eikä myö pantu yhtään vastaan”, naiset nauravat remakasti. “On se kyllä mahtava harrastus tämä hyvän tekeminen!” Eevaliisa kertoo.

Kun kahvit on juotu ja viimeiset laulut laulettu on aika palata omille osastoilleen. Käytävällä palvelukeskuksessa harjoitteluaan tekevä Madene katsoo hymyillen joukkoa.

“Kaikille tulee täällä niin hyvä mieli. Vapaaehtoistoiminta on juuri tätä, että voidaan tarjota erityisiä hetkiä elämään,”, Madene huokaa onnellisena.

 

Lue lisää

  • Keravan Siskojen & Simojen toiminnasta täältä!
  • Siskojen & Simojen tulevista keikoista ympäri Suomen täältä!
  • Keravan kansantanssijoista täältä!
  • Keravan Kalevan Kipunoista täältä!
  • Vuoden vapaaehtoisesta Eevaliisa Tossavaisesta täältä!