”Aivan ihanaa ja ihana aurinkoinen sää. Tekisi mieli jopa tanssia!”, iloitsee Tilkan hoivakodin asukas Esteri, joka on tullut nauttimaan avajaisten tunnelmasta.

Tunnelma juhlissa on totisesti kesäinen, jopa siinä määrin, että auringonvarjot on otettu suojaamaan juhlijoita päivänpaisteelta. Toukokuu on ollut helteinen ja juhlapäiväksi on valikoitunut yksi parhaista. Lämpötila kesäterassilla nousee yhtä matkaa juhlatunnelman kanssa.

Varpu on myös tullut juhlaan hoivakodin ylemmistä kerroksista ja on tyytyväinen: ”Täällä on ollut kivaa ja on tosi hyviä herkkuja tarjolla!”

Esperin Tilkan hoivakodit järjestivät toukokuun lopulla kodin asukkaille terassikauden avajaiset, joissa musiikki, herkut ja yhdessäolo olivat pääroolissa. Osallistujia oli jokaisesta Tilkan hoivakodin kerroksesta, henkilöstö ja vapaaehtoiset saattelivat tulijoita pöytiin sekä huolehtivat siitä, että mahat tulivat täyteen herkkupöydän antimia ja jokaiselle riitti seuraa. Osa intoutui hoitajien avustamina tanssimaan, kun paikalle vapaaehtoisvoimin tullut humppapumppu soitti tuttuja ja vetäviä kappaleita. Mollivoittoisia biisejä ei repertuaariin tällä kertaa kuulunut lainkaan.

Tapahtuman järjestivät yhdessä Esperi Tilkan henkilöstön kanssa matalan kynnyksen keikkahyväntekeväisyysjärjestö Siskojen ja Simojen Helsingin toimintaryhmä. Heille tämä on yksi monista tapahtumista, asukkaille kyseessä oli odotettu juhlahetki.

 

Marianna Santamala, Sini Garam, Anna Korsoff ja Elina Hongisto auttoivat keikan järjestelyissä.

 

Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen iloitsee onnistuneesta tapahtumasta ja toivoo, että ihmiset avaisivat silmänsä niille vapaaehtoistyön mahdollisuuksille, joita on ihan kulman takana. Näissäkin juhlissa apuna on OP-pankin Hiiop-vapaaehtoisportaalin kautta tullutta väkeä, asianajotoimisto Bird&Birdin työntekijöitä sekä läheisen Arffman maahanmuuttajakoulutuskeskuksen vapaaehtoisia. Yksittäisiin tempauksiin voi tulla auttamaan sitoutumiskammoinenkin, järjestö ei nimittäin vaadi jäseniltään sitoutumista tai aiempaa kokemusta.

”Haluamme tarjota kohtaamisia, joissa mummot ja papat tulevat nähdyiksi ja kuulluiksi. Meillä on järjestetty tilaisuuksia mummodiskoista pappapicniceihin. Vapaaehtoisille tämä on matalan kynnyksen hyväntekeväisyystoimintaa, tai itse asiassa ne kynnykset on potkittu pois. Toimintaamme ei tarvitse sitoutua, tai liittyä jäseneksi eikä näissä hommissa koskaan olla yksin”, Väisänen kertoo. ”Jos haluaa järjestää tapahtumia tai kutsua meidät avuksi, niin käräytä itsesi tai mieleisesi kohde meille. Sivuiltamme löytyy myös keikkakalenteri, josta löytyy tulevat tapahtumat.”

 

Vieraskynä: Jasmin Ellik, Esperi