Siskot ja Simot – yhteisön joulukorttikampanja tavoitti tänä vuonna ennätysmäärän ihmisiä. Yhteensä yli 8700 joulukorttia 11 paikkakunnalla kulki Siskojen ja Simojen kautta vapaaehtoisilta korttien tekijöiltä hoivakodeissa asuville ja kotihoidon palvelujen piirissä oleville ikäihmisille.

Joulukortit ovat herättäneet tunteita niin tekijöissä, jakajissa kuin niiden saajissakin. Korttien keräämisestä ja jakelusta vastanneet vapaaehtoiset siskot ja simot ympäri Suomen ovat ihastelleet huikeaa korttien määrää.

“Meillä kerättiin 1 771 korttia. Kuumimman keräyspisteen laatikkoon oli tiputettu yli 600 korttia! Ei voinut kyyneliltä välttyä kun kävi korttilaatikoita läpi”, kertoo Elina Ruohoranta Jyväskylästä ja ihastelee joulupostin sisältöä: “Runoja, kirjeitä, askarteluita, piirustuksia. ‘Olet tärkeä’ luki monessa kortissa.”

Yksi koskettavimpia korttien tekstejä oli toive siitä, että kaikilla maailman vanhoilla ihmisillä olisi joku rakas.

Ennätysmäärä kortteja kertoo ihmisten välittämisestä ja halusta tehdä hyvää. “Joulukorttitempaus järjestettiin jo kuudetta kertaa, ja tästä tuli kertaheitolla suurin Välittämisen keikka tähän mennessä”, kertoo Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen. “On ollut hienoa nähdä, kuinka monet erilaiset tahot, päiväkodit, koululuokat, työpaikat ja harrastusporukat, kuten esimerkiksi jääkiekkojoukkue, ovat lähteneet mukaan tekemään kortteja tuntemattomille ikäihmisille”, iloitsee Väisänen ja lupaa, että tempaus toteutetaan vielä isompana ensi jouluna.

Valtava kiitos jokaiselle kortteja tehneelle ja toimittaneelle. Olette suuri Välittämisen yhteisö ja tämä oli yksi askel kohti tavoitettamme saada #kokosuomikeikalle!

Rauhaisaa joulun aikaa kaikille #ihansimona!

Kiitos Järvenpään Siskot ja Simot, Järvenpään kirjaston The Tädit, Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Jääurheiluseura Haukat sekä Vaahterakodin asukkaat ja henkilökunta.

Videotuotanto: Roast Creative Oy